Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Lukijalta | Nyt veronmaksajasta tuntuu, että on tehty väärä päätös

Mukkulan entinen leirintäalue sijaitsee tosi kauniilla paikalla, oikealla ”karkkipaikalla”. Siitä piti kuulemma tulla tapahtumapuisto. Tänä aamuna 24.5. siellä majailivat turvallisesti valkoposkihanhet. Ei tarvitse hanhien väistämismerkkejä, eikä nurmikkoa lannoittaa, luonto hoitaa.

Ymmärrän korona-ajan, mutta siellä ei vuosittain ole ollut kuin yksi tai kaksi suurtapahtumaa, konserttia. Leirintäalueella kävijöitä oli satoja joka päivä kesällä. Talvellakin siellä majoittuisivat matkailuautoissaan jäällä hiihtäjät ja luistelijat ja Messilän laskettelijat. Tämä olisi matkailijoille edullinen vaihtoehto Lahdessa kalliille hotellihinnoille.

Suurtapahtumien järjestämiseen sisältyvät isot riskit. Mielestäni oikeilla järjestelyillä leirintäalueella olisi voinut järjestää pienimuotoisempia konsertteja. Niitä voisi järjestää myös moottoripyörämuseon ja kartanohotellin ympäristössä sekä mäkimontussa.

Suuri ei aina ole paras ja kaunein. Monesti osa ison tapahtuman taloudellisesta hyödystä valuu kaupungin ulkopuolelle. Hyvin hoidettu, nykyaikainen monipuolinen leirintäalue hyödyntää enemmän lähialueen yrittäjiä ja palveluja, ja eurot pyörivät omassa maakunnassa.

En tunne historiaa enkä päätösten perusteita, mutta nyt veronmaksajasta tuntuu, että on tehty väärä päätös. Voiko sen vielä korjata?

Alueesta voisi tehdä ja kehittää Etelä-Suomen vetovoimaisimman turistikohteen, leirintäalueen, ”karkkipaikan”, ja niin kaunis alue tulisi tehokkaampaan käyttöön. Suomalaiset ovat nyt kiinnostuneimpia yöpymään kauniin luonnon helmassa.

Kirjoittaja on lahtelainen.