Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Tarvitsisimme myös digineuvolan

Eläkeliiton puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja esittävät mielipidesivulla 21.5., että digitalisoitu lipunmyynti syrjäyttää. Alkuviikolla julkaistiin samasta asiasta kirjoitukseni, missä kerroin, että jonkun edun sai vain kirjautumalla sähköisillä pankkitunnuksilla. Kysyin asiaa yhdenvertaisuusvaltuutetulta, mutta tasa-arvopykälässä ei ole mainittu kyseistä asiaa. Siis syrjäyttää, mutta ei aiheuta syrjintää, koska ei ole mainittu.

Olisikohan Eläkeliiton asia tehdä ongelmalle jotain? Olen usein miettinyt, että meillä on eläkejärjestöjä lähes joka puolueella, mutta ajaako niistä yksikään eläkeläisten etuja.

Esimerkiksi kirjastoissa olisi joka päivä henkilö, joka hoitaisi eläkeläisen puolesta näitä digiasioita. Voisihan se olla vaikka joku eläkejärjestön henkilö, tietenkin vaihdellen, muuten joku järjestö saa siitä etua. Joku kaipasi vanhusneuvolaa, tämä olisi digineuvola. Haja-asutusalueella voisi kiertää digibussi.

Kirjoittaja on digiä opetteleva eläkeläinen.