Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Demokratia osoittaa vahvuutensa, kun eri näkemykset saavat tilaa

Nato-hakemus on jätetty ja niin paljon asiaa on vatvottu tiedotusvälineissä, että eipä kaikkia juttuja eikä näkökohtia enää kiinnosta seurata. Iltapäivälehdistä poiketen maakuntalehdet sentään ovat pysyneet kohtuudessa. Asiahan on kovin tärkeä, mutta ei nyt sentään ainoa uutinen.

Presidentti Niinistöä ei kannattaisi arvostella. Hän on niin suosittu, että ei samaan yltänyt edes presidentti Kekkonen aikoinaan. Kuitenkin vähän ihmettelen viivyttelyä Nato-kannan julkituomisessa. Jos hän kerran koki valaistumisen jo joulukuussa, mitä hyödytti kantaansa salailla.

Ei halunnut vaikuttaa kansan ja eduskunnan mielipiteisiin? Eikö johtajan juuri vaikuttaa pitäisikin? Se olisi vahvistanut meidän liittymistä kannattavien uskoa ja kukaties pistänyt ministerit Marinin (sd.) ja Saarikon (kesk.) harkitsemaan ennen kuin lausuivat mitään liittymisaikataulusta.

Moni aikaisemmin kovana Nato-vastustajana esiintynyt on muuttanut mielensä tai ainakin julkisesti niin antaa ymmärtää, viimeksi presidentti Halonen ja edustaja Tuomioja (sd.). Hyvähän se on, kun edes joskus tulee järkiinsä.

Jotenkin kunnioitan edustajia kuten esimerkiksi Mustajärvi (vas.) ja Kontula (vas.). Aatteestaan kiinni pitäviäkin on hyvä olla ja demokratiahan osoittaa vahvuutensa, kun saavat mielipiteensä kuuluviin eivätkä joudu vankilaan tai tapetuiksi.

Kirjoittaja on lahtelainen.