Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Pääkirjoitus Kansainväliseltä moottoripyöräilyliitolta kantautui hyviä uutisia koko Päijät-Hämeelle

Torstaina saatiin mainio tieto koko maakunnalle, kun Etelä-Suomen Sanomat soitti Kansainvälisen moottoripyöräilyliiton (FIM) turvallisuusjohtaja Paul Duparcille Sveitsiin.

Duparc kertoi, etteivät FIM:n tarkastajat alkuviikolla Iitin KymiRingillä käydessään havainneet radassa sellaisia turvallisuuspuutteita, etteikö moottoripyöräilyn MotoGP-osakilpailua voitaisi kesällä järjestää.

KymiRingin MotoGP:n järjestämiselle ei löytynyt esteitä

Hän tähdensi, että KymiRingillä voidaan jatkaa järjestelyjä normaalisti. Valmistautuminen Iitissä ei siis eroa muiden osakilpailujen valmistelutöistä.

Kisaviikon alussa on vielä ratkaiseva turvallisuustarkastus, mutta sama koskee kaikkia muitakin osakilpailuja.

Voidaan siis viimein uskottavasti todeta, että KymiRingillä käydään Suomen ensimmäinen MotoGP 8.–10. heinäkuuta.

MotoGP:n merkitystä koko Päijät-Hämeelle ei helposti voi ylikorostaa. Lipunmyyntitavoite on koko ajan ollut 75 000–100 000 kappaletta. Sen järjestäjät uskovat yhä myös toteutuvan.

Hotellien odotetaan täyttyvän etenkin Kouvolassa, Lahdessa ja Heinolan Vierumäellä. Vieraat tuovat rahaa myös alueen ravintoloille, kaupoille ja muille palveluille.

Lisäksi yli 40 kameralla televisioitava kilpailu tuo Päijät-Hämeelle rutkasti kansainvälistä näkyvyyttä. Sitä ei ainakaan vähennä se, ettei Venäjän hyökkäyssodan takia Pietarin Igorassa järjestetäkään suuria moottoriurheilutapahtumia F1:stä lähtien.

Lahden maine kansainvälisten tapahtumien järjestäjänä sen kuin kasvaa.

Voisiko KymiRing saada joskus jopa formulat? Noh, jäitä hattuun.

Kilpailuorganisaatio kattaa 4 000–5 000 henkilöä, ja kansainvälistä mediaa odotetaan paikalle jopa 600 henkeä.

Lahti saa näkyvyydestä osansa, sillä tapahtumajärjestelystä vastaa Lahti Events. Kaupunki saa mainostaa itseään muun muassa avajaisseremoniassa. Lahden maine kansainvälisten tapahtumien järjestäjänä sen kuin kasvaa.

KymiRingiä voi ihan rehellisesti verrata Jyväskylän ralliin, joka on vuosittain koko Suomen suurimpia tapahtumia.

KymiRingin yläpuolelle kerääntyi huhtikuussa tummia pilviä, kun saksalainen Motorsport Magazin kirjoitti, että kilpailun peruminen on mahdollista.

Lehti kertoi epävarmuuden syyksi KymiRingin infrastruktuuriongelmat.

Jutulla ei joko ollut katetta tai rata on sittemmin saatu riittävän hyvään kuntoon. Se on loistojuttu Päijät-Hämeelle.