Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Hyvinvointiyhtymä pahoittelee Liukkosen saamaa huonoa kokemusta sairaalasta

Puolisonsa saamasta palvelusta harmistunut potilaan omainen kirjoitti tänään Etelä-Suomen Sanomissa sairaanhoitajien toiminnasta Päijät-Hämeen keskussairaalan neurologian vuodeosastolla 23. Omainen oli pahastunut hoitajien käytöksestä sekä viiveestä kotiutuksessa.

Kaikki palaute on tärkeätä toiminnan kehittämiseksi. Siten myös kielteinen palaute on tervetullutta. Osastomme periaatteisiin kuuluu antaa potilaille yksilöllistä, hyvää ja laadukasta hoitoa kaikkien tarpeet huomioon ottaen. Myös omaiset tulee ottaa huomioon.

Valitettavasti kotiuttamisprosessi vie monesti aikaa. Kotiutuvia potilaita on paljon, ja paperityöt siirtyvät lähes aina iltapäivään.

Edellytämme hoitohenkilökunnalta aina potilaan kohtaamista arvokkaana ihmisenä kunnioittaen potilaan itsemääräämisoikeutta. Hoitajien pitää muistaa moraaliset ja eettiset velvoitteet ja säilyttää ihmisläheinen auttamishalu.

Pahoittelemme syvästi tapahtunutta, ja teemme kaiken voitavamme, että palvelukokemus olisi kaikissa tilanteissa myönteinen.

Osastonylilääkäri, neurologian klinikka

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä