Lukijalta | Hyvinvointialueen strategiatyön eteneminen vaatii yhteistyötä

Strategian tehtävä on antaa toiminnalle suunta ja auttaa priorisoimaan asioita. Strategian tärkeyttä ja merkitystä ei voi siis liikaa korostaa.

Alueemme hyvinvointistrategialuonnos vaikuttaa selkeältä ja napakalta. Se osoittaa meille tulevien vuosien linjauksen ja suuntaviivat hyvinvointialueellemme. Strategiatyöskentely onkin edennyt aluevaltuustossa yhteistyössä rakentavassa hengessä. Ryhmät ovat saaneet olla aktiivisesti mukana strategian eri vaiheissa kuluneen kevään aikana.

Laajat asukaskyselyt ovat olleet osaltaan strategiatyön taustalla. Niissä on otettu huomioon asukkaiden eri ikäryhmät, erilaiset asuinalueet ja sosioekonomiset taustat. Ihmiset vaikuttavat hämmentävän tyytyväisiltä alueemme palveluihin, sillä käytännön työssä kuulee usein juuri sitä negatiivista palautetta.

Toisaalta kyselyn perusteella kannattaa huomata se, että harvat ihmiset hahmottavat, mikä on hyvinvointialue. Tämä ihmisten epätietoisuus luo painetta tiedottamiseen, avoimeen vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön.

Asukaskyselyjen mukaan myös digipalveluihin ollaan alueellamme tyytyväisiä. On kuitenkin tärkeää, että palvelujärjestelmämme on tulevaisuudessa monikanavainen, sillä eri väestöryhmillä ja myös väestöryhmien sisällä on erilaisia tarpeita ja nämä erilaiset tarpeet on otettava huomioon palveluita suunniteltaessa ja järjestettäessä.

Hyvinvointistrategiamme korostaa yksilön omaa vahvaa roolia sekä toimijoiden vastuullisuutta ja joustavuutta. Kannattaa huomata myös se, että strategiamme mission mukaan hyvinvointialueen tehtävä on järjestää, mutta ei välttämättä itse tuottaa palveluja, eikä kaikkien palvelujen tuottaminen itse olisi edes realistinen ajatus. Tästä seuraa väistämättä, että alueemme tarvitsee kaikkia toimijoitaan, niin julkisia, yksityisiä kuin kolmatta sektoria.

Strategian arvoista oikeudenmukaisuus haastaa miettimään yhdenvertaisuutta ja tasapuolisuutta rakenteiden muuttuessa ja varojen ollessa hyvin rajalliset. Iso kysymys onkin, miten onnistumme tulevaisuudessa jakamaan niukkuutta oikeudenmukaisesti.

Lisäksi hyvinvointialueiden suuri määrä tulee todennäköisesti asettamaan ihmiset myös valtakunnallisesti eriarvoiseen asemaan. Päijät-Häme kuuluu yhdessä esimerkiksi Kanta-Hämeen kanssa kantokyvyltään haastaviin alueisiin.

Jo tavoite ”saavuttaa parhaan julkisen työpaikan asema” vaikuttaa haasteelliselta.

Hyvinvointialueemme strategian päätavoitteet ovat kunnianhimoisia. Ehkä kunnianhimoisin tavoitteista tämän hetkisessä strategialuonnoksessa on “vakiintunut asema alan parhaana julkisena työpaikkana”. Jo tavoite ”saavuttaa parhaan julkisen työpaikan asema” vaikuttaa haasteelliselta.

Yhteistyön ja johtamisen kehittämisen merkitys korostuu kaikkien päätavoitteiden kohdalla. Meidän on siis otettava yhteistyöhön mukaan niin kolmas sektori kuin yksityiset palveluntuottajat yritysten koosta riippumatta. Johtamisen kehittämisessä tarvitsemme rohkeita päätöksiä ja työntekijöiden ottamista mukaan kehittämistyöhön.

Meidän on onnistuttava monessa asiassa, jotta kunnianhimoinen strategiamme voi toteutua. Strategian onnistumisen kannalta onkin tärkeää, että hyvinvointialueen johto ja luottamushenkilöt puolueista tai ryhmistä riippumatta ovat samalla puolella ja ajattelevat alueellisesti koko Päijät-Hämeen hyvinvointia.

Meidän pitää siis pystyä tekemään myös kompromisseja. Lisäksi tulee valvoa toimintasuunnitelman toteutumista. Asenne ratkaisee, yhdessä tekeminen antaa meille mahdollisuuden onnistua tavoitteissamme.

Kirjoittaja on Päijät-Hämeen aluevaltuutettu (liik.).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut