Lukijalta | Miksi Lassi-linjat poistuvat Lahden bussiliikenteestä?

Lahden kaupungin tekninen ja ympäristölautakunta päätti 11.12.2018 Ahtialantien järjettömästä, kalliista katusuunnitelmasta, jossa muun muassa poistettiin linja-autopysäkki vanhan paloaseman kohdalta kohti keskustaa. Perusteluna oli, että pysäkki on liian lähellä seuraavaa pysäkkiä.

Nyt Lahden seudun liikenne nettisivuillaan kertoo ”toteuttavansa uutta runkolinjastosuunnitelmaansa”, joka on kokonaan käytössä heinäkuun alussa. Matkustajille uudistus näkyy muun muassa linjanumeroiden ja reittien muutoksina.

Pyhättömänmäen ja Kiveriön muutokset eivät valitettavasti näy pelkästään linjanumeroiden tai reittien muutoksina, vaan Lassi 18 Paasikivenkatu–Kauppatori–Kiveriö ja Lassi 19 Pyhätön–Kauppatori–Paasikivenkatu poistuvat. Eivät ne kuitenkaan itsestään poistu, kyllä ne poistetaan!

Myönnän, ettei bussissa ole ruuhkaksi asti ollut matkustajia, mutta monelle se on kuitenkin ainoa tapa päästä kotoa keskustaan ja varsinkin sieltä takaisin. Myös Laaksokadun mummut ja papat ovat rollaattoreineen olleet Lassi 19:n ahkeria käyttäjiä. Miten heidän lukumääränsä on tilastoitu, koska he saavat matkustaa maksutta?

Vanhan paloaseman pysäkki on ollut lähin pysäkki täältä mäeltä muiden linjojen autoihin esimerkiksi viikonvaihteessa, kun Lassi ei ole kulkenut – mutta pysäkki siis jo poistettiin.

Olisikohan ollut mahdollista säilyttää Lassit vaikka harventamalla vielä vuoroja ja pitämällä reitit ja pikkubussi ajokuntoisina?