Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Nuorten työnteosta ei pidä rangaista perheitä eikä nuoria itsejään

Uutisista saa välillä lukea, miten kotonaan edelleen asuvan toisen asteen opiskelijan osa-aikatyö vaikuttaa koko perheen yhteiskunnalta saataviin tukiin. Tämä on kohtuutonta, sillä hyvin harva oppivelvollinen, lukiota tai ammattikoulua käyvä nuori, kuitenkaan osallistuu merkittävästi koko perheen yhteisiin kuluihin.

Lisäksi nuoren ansioiden laskeminen osaksi perheen kokonaistuloja ylläpitää ja ruokkii pahimmillaan yli sukupolven periytyvää köyhyyttä eikä kannusta nuoria työntekoon.

Me Hämeen Kokoomusnaiset esitämme, että maksuttomiin oppimateriaaleihin oikeutetun oppivelvollisen tienaamat ansiot eivät jatkossa enää vaikuttaisi koko perheen saamiin tukiin. Tällä kannustamme nuoria työntekoon ja opetamme taloudenhoitoa.

Työllistyminen myös aikuisiässä on helpompaa, kun nuorella on aiempaa työkokemusta. Lisäksi monia palvelualoja piinaavaan työvoimapulaan saattaisi tämä uudistus tuoda helpotusta. Kaikkien yhteiskunnan varoista maksettavien tukijärjestelmien pitää ensisijaisesti aina kannustaa ihmisiä työntekoon, itsenäiseen pärjäämiseen ja kansalaisten vaurastumiseen.

Heinonen-Pesonen on Hämeen Kokoomusnaiset ry:n hallituksen jäsen ja Heikinheimo puheenjohtaja.