Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Suurempi korotus vähemmän ansaitseville

Terveydenhuollon ja opetusalan henkilöstö hakee palkankorotuksia ja lakkoilee. Myös teollisuusliiton Riku Aalto (HS 29.4.) on huolissaan 2 000–2 500 euroa kuukaudessa ansaitsevien liittonsa jäsenten pärjäämisestä kasvavien asumiseen, syömiseen ja kulkemiseen liittyvien kustannusten kasvaessa.

Samaan aikaan väestö eläköityy ja Suomen on jatkettava panostuksia kansallisen turvallisuuden edistämiseksi. On mietittävä, mikä on vastuullista taloudenpitoa ja kuinka paljon voimme ottaa velkaa yhteiskunnallisten alojen työntekijöiden tulotason vahvistamiseksi.

Kun sairaanhoitaja tai opettaja saa prosenttikorotukset, tuntuu se yleensä lopulta myös lääkäreiden ja rehtoreiden palkkapussissa. Koska hinnat ovat nousseet rajusti, kuuluisi mielestäni vähiten ansaitsevien saada suurempi korotus kuin paljon ansaitsevien, joilla jo lähtökohtaisesti on paremmat mahdollisuudet pärjätä.

Näin ollen lähihoitajille x prosenttia, mutta esimerkiksi yli 4 000 euroa ansaitseville vain puolet siitä prosenttiosuudesta, jonka vähiten ansaitsevat saavat. Kaikki saisivat jotain, mutta valtion ja kuntien taloutta ei rasitettaisi kohtuuttomasti.

Kirjoittaja on lahtelainen.