Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kysymyksiä modernista pohjoismaisesta ilmeestä

Sanotaan, että keskeneräistä työtä ei saa arvostella, mutta Etelä-Suomen Sanomien ulkoasumuutos on tietääkseni valmis – siispä pari huomiota kahdesta ensimmäisestä päivästä.

Tapanani on lukea lehti sivujen numerojärjestyksessä, sitä varten kai sivunumerot ovat. Uudistuksessa sivunumerot ovat niin pienellä ja himmeällä, että niitä tuskin erottaa.

Silmiinpistävin ongelma on kuitenkin sininen, suomalainen väri. Tämän päivän (20.4.22) lehdessä sivulla 23 on suurikokoinen kuva – niin kuin kuvat jo kauan ovat olleet – mutta pidetäänkö kilpailu, kuka näkee, mitä kuvatekstissä lukee! Samanlainen, kalliimpi sinisen ongelma on tänään sivulla 33, kaupungin maksullinen tiedotus luultavasti asukkailleen. Värillä on kyllä tässäkin väliä.

Menot- ja Mielipide-sivu ovat niin tasaisen harmaita, että vähät kiinnostaa, niin kuin pieni lapsenlapsi jostain asiasta kerran sanoi.

Vielä pari kysymystä: Mihin tarkoitukseen säästetään etusivun oikeaa yläkulmaa, joka nyt on tyhjä ja tyhjännäköinen? Siihen voisi laittaa vaikka lehden julkaisupäivän vähän suuremmalla. Kakkososa, entinen B-osa, on nyt E2. Mikä on E ja onko jossain E1?

Onkohan asia niin kuin päätoimittaja kolumnissaan kirjoittaa – kaikkeen tottuu.