Lukijalta | Olisiko konduktööri voinut rahastaa lippujen erotuksen, jotta nuorten matka olisi jatkunut?

Matkustin lauantaina 9. huhtikuuta Helsingistä Lahteen kello 21.35 lähtevällä z-junalla. Lippujen tarkastaminen alkoi heti. Huomasin, että lähistöllä oli keskustelua ja Pasilan asemalla kaksi nuorta englantia puhuvaa naista poistui junasta.

Kyselin toiselta lipuntarkastajalta, mitä oli tapahtunut. Vastaus oli, että kansainvälinen opiskelijakortti ei kelpaa, pitää olla suomalainen opiskelijakortti. Sanoin, että ehkä nuoret naiset opiskelevat Lahdessa ammattikorkeakoulussa tai LUT-yliopistossa. Vastaus kuului: pitää olla suomalainen opiskelijakortti.

Ajattelin, että hyvä kun heitä oli kaksi. Yksin oleminen Pasilassa lauantaina illalla ei aina ole turvallista varsinkaan, kun seuraava juna lähtee matkaan vasta kello 23.10.

Olisiko nuoret naiset poistettu junasta Haarajoella, jossa ei ole asemarakennustakaan?

Entä jos lippujen tarkastaminen olisi tapahtunut myöhemmin? Olisiko nuoret naiset poistettu junasta Haarajoella, jossa ei ole asemarakennustakaan?

Vuosia sitten olivat z-junissa ystävälliset konduktöörit. Todennäköisesti he olisivat ottaneet opiskelijalipun ja peruslipun erotuksen rahana, jos kansainvälinen opiskelijakortti ei kelpaa, ja nuorten matka olisi jatkunut.

Kerran oli eräällä matkalla tällainenkin tilanne. Keravalla konduktööri kuulutti, että juna Lahteen jatkaa matkaa vähän myöhässä, kun junassa oli japanilainen vaihto-opiskelijapoika, joka oli Tikkurilassa eksynyt väärään junaan, ja nyt häntä ohjataan Helsingin junaan.

Naisääni toivoi ymmärrystä ja kertoi sitten vähän ajan kuluttua iloisesti: Poika on nyt oikeassa junassa ja saatiin yhteys myös Helsingin asemalla odottavaan vastaanottajaperheeseen. Minun lisäkseni varmasti moni muukin ajatteli, miten Suomessa on hienosti hommansa hoitavia konduktöörejä ja että on turvallista matkustaa junassa.

Tämän kirjoituksen päätarkoitus on tiedustella, saavatko Lahteen tulleet kansainväliset opiskelijat heti suomalaisen opiskelijakortin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut