Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Jotta jätteet oikeasti kiertäisivät raaka-aineiksi, jätehuollon on lähdettävä asiakkaista

Nyt järkeä, Salpakierto! Jotta jätteet oikeasti kiertäisivät raaka-aineiksi, jätehuollon on lähdettävä jätehuollon asiakkaista ja oltava mahdollisimman vaivatonta. Polttosopimukset ja laskelmat voidaan tehdä jätteitä eli materiaalia tuottavia ihmisiä palvellen, kun osataan. Joustamaton systeemilähtöinen sanelu ei ole palvelua ja nykyaikaa.

Loistava kirjoitus 6.4.22 Martti Lapilta, koskien nuorten aikuisten holhoavaa käytöstä meitä vanhempia ihmisiä kohtaan. Olen itse 66-vuotias ja kokenut asiat juuri niin kuin kirjoitit. Mieli ja asenne ratkaisee, ei ulkokuori ja miltä henkilö näyttää!

Itäratahanke hyödyttää vain "naapuria". Sitä pitkin on kätevää kuljettaa sotakalustoa sisämaahan.

Köyhät kävivät ennen antiikkikaupoissa myymässä tavaroitaan, nykyään käyvät vain katselemassa, kun ei ole enää mitään myytävää, eikä varaa ostaa mitään.

Miksi Etlarissa ei ollut mitään juttua tai kuvia penkkareista? Olisivat abit sen ansainneet. [Toimitus vastaa: ESS kirjoitti penkkareista ennakkoon uutisessa 31.3./1.4. ja jälkikäteen Päivi Piiraisen kolumnissa 6.4.]

Hieno kirjoitus Martti Lapilta mielipide sivulla 6.4. Ikävä kyllä, se on just noin. Mutta monet naurut olen myös saanut itsekseni, että tietäisittepä vaan. Nuoruuden ylivoimaisuuden tunnossa vähättelevät. Ikää tulee, ymmärrys karttuu.

Ei riitä Korona eikä Ukrainan sota pakolaisineen. Hämmennetään/heikennetään vielä suomalaisen yhteiskunnan valmiustilannetta lakolla, parilla.

Kulttuuritoimittajan sivistys? Eikö kulttuuritoimittajan kuuluisi tietää, kuka on kirjoittanut klassikkoteoksen Sota ja rauha? (vrt ESS 6.4.22 s. B8)

Olympiakomitean ympärillä on todettu häirintää ja huonoa käyttäytymistä, molempien sukupuolten toimesta. Asioita positiivisemmin ajatellen yksi Sotsin olympialaisissa vieraillut ja käytöksellään (= "väsähtänyt totaalisesti") kiusallista huomiota herättänyt ministeri on edennyt pääkaupunkimme kulttuuri- ja vapaa-ajan apulaispormestariksi!

Mihin tarvitaan itärataa varsinkaan tässä maailmantilanteessa? Toivottavasti kansanedustajilla löytyy selkärankaa keskeyttää turha rahojen hassaus edes suunnitteluun. Tärkeämpiä kohteita löytyy varmasti.

Tässä esimerkki yksityistetyn työterveyshuollon toiminnasta. Potilaan tiedottomuuskohtaukset hoitaja/lääkäri tiimi sitkeästi diagnosoi paniikkihäiriöksi. Tässä potilaan sitkeys ei auttanut. Noin vuoden kuluttua hän sai akuutin sairauskohtauksen, ja päivystyksessä pään kuvantamisen yhteydessä todettiin aivokasvain. Että se siitä hengen ja terveyden suojelemisesta.

Vilhonkadulla on pitkään ollut huonosti hoidetun kadun jäähän sulanut 20 cm syvä leveä monttu. Vastuuhenkilöille ei voi soittaa, nettipalaute ei vaikuta, urakoitsija vain ajelee yli tekemättä mitään.

Koiranpaska maatuu, mut tupakantumpit ei, niistä ei kukaan valita?

Kun kuntasektori lakkoilee, pitäisi huomata, että Suomessa on 5,5 milj. asukasta ja heistä 723 000 on virkamiehiä ja viranhaltijoita. Sveitsissä on 8,5 milj. asukasta ja heistä virkamiehiä 265 000, ja siellä veroaste 10 %. Onkohan kaikki kohdallaan Suomessa? Onnellinen, mutta yksinkertainen kansa.

Martti Lappi, hyvä mielipidekirjoitus 6.4.! Sivistyneissä kulttuureissa annetaan arvoa iän tuomalle kokemukselle ja näkemykselle. Siihen on syynsä, jos vain kykenee ymmärtämään miksi. Suomi ei näytä kuuluvan niihin kulttuureihin.

Oudon sairauspainotteista on ajan uutisointi. Eikö vahva terveys ja elämänilo ole se perusasetus?

Päättäjät! Ettekö te näe vai ettekö välitä lasten ja nuorten pahoinvointia. Korjaavaan hoitoon ei pääse. Henkilökunnalla ei ole aikaa hoitaa. Lastenpsykiatrian osastohoito on Tampereella, Kuopiossa tai Helsingissä. Älkää ihmetelkö huumejonoja. Päihteet tulevat hoidon tilalle.

Phks Syöpäpoliklinikan hoitajilla palkka 2 600 e/kk, ei vuoro- tai pyhälisiä. Alhaisin palkkaluokka koko talossa. Työ vaatii erikoisosaamista ja jatkuvaa koulutusta hoitojen kehittyessä sekä suurta sydäntä potilaiden ja omaisten kohtaamisessa. Pelkällä peruskoulutuksella työssä ei pärjää. Tiedoksi sille, joka tiesi sh:n keskiansion olevan 3 200 e.

Loistoladut vielä ke 6.4. Kiitos Lahden kaupunki! Missä koululaiset, ei koko talvena ole näkynyt laduilla Tapanilassa? Määräävätkö periodit uimahalliin vai mikä syy? Ennen vain yli –20 astetta esti hiihdon koululaisilla talvella. SM- hiihdoissa ei Lahden hiihtoseuraa, noloa!

Miksi sähkö/kaasugrillin käyttö on sallittu kerrostalon parvekkeella ja tupakointi ei? Onko tupakointi jotenkin rikollista?

Hoitajien ylisuuret palkankorotukset nyljetään muilta veronkorotusten muodossa. Hoitajat tuovat esiin vain peruspalkan, sen päälle tulee monta lisää. Sari sairaanhoitajalisäkin sopivasti jo unohdettu.

Turvallisuusneuvosto ei ole raakalaisia varten. Venäjä ulos sieltä. Kauhistuttaakin, että se voi vielä jatkaa tekemällä raakuuksia.

Liikenneministeri Harakka, nyt olisi oikea hetki lopettaa itäradan uudet suunnitelmat. Säästetään ne rahat ukrainalaisten auttamiseen.

Miten voi olla mahdollista, että VR:ltä menee useita kuukausia lopettaa tavaraliikenne Venäjälle?

Padasjoki-Kuhmoisen jäteasia osoittaa, että Salpakierron tehtävänä on tuottaa osinkoja Lahdelle eikä kannustaa tai lisätä jätteen kierrätystä. Hinnatkin lähes tuplat verrattuna muihin.

Nyt, kun naamiot on riisuttu, ESS voisi tehdä kattavan jutun Suomen maksettaviksi tulleista sotakorvauksista, montako laivaa, moottoria ym. Olihan eilen jo tieto Venäjän lähetystön rakentamisesta. Ja sota oli hyökkäyssota.

Nyt on todella tärkeää ymmärtää, ettei Suomen hallitus käy tes-neuvotteluja hoitajajärjestöjen kanssa. Neuvottelut käydään, niin kuin kuuluukin, työntekijä- ja työnantajajärjestöjen välillä. Lopettakaa tyhjänpäiväiset kirjoitukset siitä, ettei hallitus anna hoitajille rahaa. Se on tyhjänpäiväistä höpinää.

En omista ainuttakaan bonuskorttia, joten luovun eduistani! Kaupalle siis ihanneasiakas, vaikka ei siltä aina tunnu! Ruoantuottajalle sen pitäis mennä.

Ville Skinnari, lopettakaa nyt viimein hallituksessa itäratavalmistelut heti. Kun ei rahat riitä järkeviinkään hankkeisiin ja väylien kunnossapitoon. Itäsuunta näyttää muutenkin hiljentyvän.

Uusien viranhaltijoiden on otettava tehtäväksi viran tarmokas hoitaminen. Useimmat uudet valitut ilmoittavat hakemisen syyksi "halun oppia uutta".

Leikkauksesta 2 v. ja kyllä on vaikeata päästä kirurgin konsultaatioon Lahdessa. Hoitaja tyly, kun kysyin edes soittoaikaa kirurgille, kun vakavat sivuoireet. 5/22 luvattu. En ole kuormittanut, kun yksityisellä käynyt muutenkin. Miksiköhän maksan veroja? Huonoin palvelu ikinä. Lahessa näin

Nyt kun venäläiset tapattavat omia poikiaan Suomen rajan itäpuolella Ukrainassa, eikö kannattaisi ottaa Karjala takaisin?

Jos Venäjä ei palauta vuokraamiaan lentokoneita, venäläiset taulut voidaan pitää Suomessa. Tosin säilytyskulut peritään.

Onkohan Saksalan-Kerinkallion vedenottamossa tapahtunut muutos, kun tiskipöydät, vesihanat ja kahvinkeittimet paksun kalkkikerrostuman peitossa? Muutos havaittu jo pidemmältä aikaa vedessä. Huolestuttavaa.

Laittakaa nyt, herran tähden, hoitoalan ihmisten palkat kerralla kuntoon. Siinähän tulee säästöä. Ei tarvi osaamatonta ulkolaista väkeä tuoda ja sitten kouluttaa. Tätä hoitoalan palkkausta on jo yli 50 vuotta aliarvioitu. Pelottaa sairastua.

Hannu Karpo ohjelmassaan ihmetteli jo 1980-luvulla venäläisten maakauppoja mm. puolustusvoimien viestikeskuksen vierestä. Vasta nyt sinisilmäiset päättäjämme alkavat herätä. Moni tavan kansalainen ihmetellyt asiaa jo kauan.

Sähköpotkulautojen nopeuksia pitäisi alentaa myös Rantapromenadilla. Viime kesänä usein ajoi 2–3 ihmistä yhdessä. Siinä olivat lapset ja vanhukset sekä muutkin vaarassa, kun nuoret ajeli 25 km tunnissa pelkkää huviajelua.

Varmasti Nato-maat päättää Suomen liittymisestä Natoon nopeammin, kuin Suomi itse.

Kuka pomo Lahden Taloissa määrää parvekelasien vaihtamisen talvella? Vaihto viiveellä. Ja leikkipaikan tekemisen lumiseen ja routaiseen pihaan?

Toimittaja Airo kirjoitti osuvasti jalkapallosta ja Veikkausliigan aloituksen ajankohdasta. Katuja ei ole saatu talven aikana edes kunnolla ajokuntoisiksi eikä lumia kuskatuksi pois katujen varsilta ja nyt talvella pitäisi alkaa potkia palloa muutaman sadan kannattajan iloksi. Tällaista lämmitystouhua pitäisi vieläpä yhteiskunnan varoilla tukea. Kohta taas joku innokas kannattaja laskee, miten jalkapallokin on hiilineutraalia toimintaa.