Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Roskista vapaampi kaupunki

Roskista vapaampi kaupunki. Älypyörätie tehtiin, mutta en löytänyt yhtään roskista sen reitiltä. Roskia keräsin kaksi muovikassillista siltä.

Haluan luotettavan ja osaavan Marina Erholan jatkavan työtään Päijät-Hämeessä. Johtajan vaihtuminen tässä ajankohdassa ja tilanteessa on suuri riski. Tarvittavaa kyvykkyyttä on vaikeaa korvata. Maksetaan siitä vaikkapa sama kuin Pirkanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Kokonaiskyvykkyys ratkaisee tehtävässä onnistumisessa.

Kiitos, A. Launonen, jämäkästä urheilujohdon suhmurointia koskevasta kirjoituksesta 31.3.

Itärataa suunnitellaan mm. 51 000 asukkaan Porvoota ja Pietaria varten Suomen verorahoilla.

Työttömille maksetaan avustuksia ym. yhtä paljon kuin matalapalkkaisille. Hallitus ruokkii ja kannustaa työttömyyttä!

Kiitos tarkkasilmäiselle ja palvelualttiille henkilölle, joka löysi kadonneen kuulolaitteen kaupunginsairaalan parkkipaikalta. Kiitos myös infon henkilöille.

Asiaa kirjoitit, Martti Ruuskanen, kiitos! Tier-potkulautoja joutui väistelemään jalkakäytävillä. Niitä oli jätetty jopa oven eteen. Näkövammainen omaiseni oli monesti vähällä jäädä alle ja lautailijoiden vauhti oli aivan hurjaa.

Räsäsen jutun oikeudenkäyntikulut kohosivat liki 100 000:een, jos otetaan huomioon syyttäjien ja oikeuden tuomareiden ym. henkilökunnan palkat. Tämän verran veronmaksajat joutuivat pulittamaan valtakunnansyyttäjän toimien vuoksi.

Se on se hierarkia, mikä uuvuttaa hoitajat työssään, voisiko sitä alkaa pikkuhiljaa vähentämään, vaikuttaa myös työilmapiiriin.

Kommentti Matti Even kirjoitukseen. Heinolassa kadut kunnossa talvellakin, täällä on vanha kunnon tiekarhu käytössä.

Hienoa, jos teollinen historia ja ainutlaatuinen ympäristö välittyy Niemen alueen kehittämisessä. Historiasta tai miljööseen sopivasta, kunnianhimoisesta arkkitehtuurista ei sen sijaan ole välitetty Rantakartanon tai asemanseudun rakentamisessa.

Hei, voisiko virkatodistuksen perunkirjoitusta varten hankkia jo elinaikana, ei vanhusten enää tee lisää lapsia kuitenkaan, SRK kun on tekokiireitä, papitkin voi niitä virkatodistuksia joutessaan antaa, tai diakoniatyöntekijät, työt vähentyivät koronan vuoksi.

Hoitajat, ottakaa mallia paperimiesten lakkoilusta, jota viikkotolkulla vietetty viisikon naisten hiljaisessa suojelussa.

Kuka kertoo, miksi nyt ei mitään koronarajoituksia, vaikka sairaalakuormitus puolet korkeampi kuin rajoituksien aikana? En voi ymmärtää!

Outo tapa nykyään haastatteluissa ym., puhua puolisosta tai kumppanista, eikö enää uskalleta sanoa, onko yhdessä miehen tai naisen kanssa!?

Sähköpotkulaudoista. Viime kesänä oli usein parkkeerattu jalkakäytävien tukkeeksi, jopa keskelle poikittain. Eikö pitäisi tulla käyttöeste moisesta.

Ei yhteiskuntaa voi huutaa apuun joka asiassa. Vastuu itsestämme ja toisistamme on kadonnut ns. hyvinvointiyhteiskunnassa.

Nyt olisi viimeinen hetki miettiä hoitohenkilökunnan pysäköintimaksut uusiksi. Pitää muistaa, että pysäköinti maksetaan jo tuloverolla vähennetystä palkasta!

Nyt Suomi on valmis Natoon, kun Päivi Räsäsen lapselliset syytteet on hylätty: olemme sittenkin läntinen demokratia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön hävytön vuosisadan moka. 8 miljoonaa euroa Krimin valtauksen jälkeen Suomi-Venäjä seuralle Krimin kaappauksen jälkeen. Päättäjät esiin ja maksakoon tuon omasta pussistaan. Edesvastuutonta.

Koko ajan lisätään ja keksitään verotettavia kohteita. Miljoonat pistetään tuulemaan avustuksiin.

Hallitus, olisi syytä miettiä veronmaksajien jaksamista ja taakkaa!

Kiitos, Matti Eve, kirjoituksesta 31.3. koskien Lahden teiden talvikunnossapitoa. Yhdymme varmaan siihen lähes kaikki lahtelaiset. Samoin ajattelen. Perusasiat ensin kuntoon. Sitten älypyörätiet? No, huh, huh.

Poliitikot! Löytyykö vieläkään uskallusta laittaa ihmistyövoimaa syrjäyttäviä laitteita käyttöön ottavia yrityksiä tästä verolle? Ei rahat riitä nouseviin työttömyyskorvauksiin.

Kuinka kauan vielä pidetään ovea auki Putinin joukoille? He voivat tehdä saman operaation Suomelle kuin he tekivät Ukrainalle. Nyt olisi pikaisesti mentävä Nato-ovesta sisään ja laitettava tuo Putinin ovi kiinni.

Joku lähimmäinen kysyy, mitä gospel tekee kirkossa. Jokin erilainen mietityttää ihmisiä usein. Gospel on ilosanomaa Jeesuksesta, Jumalasta ja armosta ihmisille, joten se sopii kirkkoon erinomaisesti. Gospel on omanlainen uskon ilmentymä. Se ei vähennä muiden uskon ilmentymien arvoa. Päinvastoin – gospel on yksi tapa lisää. Sinun tapasi uskoa on oikein – arvostan sitä. Gospel on myös oikein.

Ihmiset lihoo nykyään liikaa ja liian helposti. missä on vika? Ottakaa päättäjät koppi ja selvittäkää, mistä lihominen johtuu. Kalliiksi tulee, kun terveydenhuoltokulut kasvaa. Onko vika yhteiskunnan rakenteissa vai missä?

Metsuri unohti rukkaset ja lapaset auton katolle ja lähdin ajamaan kotia. 24. päivän aamuna löysin ne Kurhilasta, Evontien varressa olevasta aurauskepistä, johon olin ehtinyt ajaa 4,6 km ennen kuin ne olivat tippuneet autoni katolta. Kiitokset järkevälle henkilölle, joka oli laittanut käsineet aurauskepin nokkaan.

Miksi vihervasemmisto ja muut tuulivoiman intoilijat haluavat välttämättä pilata ja uhrata maamme järvi-, rannikko-, vaara- ja tunturialueet tuulivoimaloiden käyttöön? Eikö ne pitäisi rakentaa sinne, missä niiden käyttäjätkin asuvat, kuten Helsingin Kallion kaupunginosa ja muiden kaupunkien vihreiden asuinalueet! Lapojen suhina olisi kaupunkien asukkaille niin mukava taustaääni muita ääniä ja melua peittämään.

Hyvä kirjoitus Matti Eveltä Esalaisessa! Olen täysin samaa mieltä, koskaan ei koskaan ole aurattu ja hiekoitettu niin huonosti kuin tänä talvena! Synnyinkaupunkini kadut on huonossa hoidossa!

Valtion työllistämistoimet toivottomia. Yritykset ovat jo vuosikymmeniä laittaneet miljoonia laitteiden ja tietotekniikan kehittämiseen välttääkseen palkkaamasta väkeä töihin.

Nyt kun sanomalehtipaperi saattaa käydä vähiin, niin Etlarikin voisi tiivistää ottamalla nuo etusivut parempaan käyttöön eli uutisia koko sivun peittävien jonnin joutavien kuvien sijasta.

Sosiaali- ja terveysalan. Olisi otettava lusikka kauniiseen käteen. Johtajilta puolet palkasta pois. Ei kenenkään työ ole 14 000 e/kk arvoinen. 6 tai 7 000 e/kk riittää hyvään elämään. Näin kovia palkkoja vaativat voivat mennä hoitamaan sairaita. Vaippoja vaiht., kakkapyllyä pesemään. Saisi likaisen työn korvauksen.

Hoitajat ovat tehneet arvokasta työtä, erityisesti koronan aikana. Lakkoon meneminen ja ihmisten terveyden ja hoitoon pääsyn vaarantaminen laskee arvostuksen pohjalukemiin.

Vapaavuori käyttää samaa taktiikkaa lausunnoissaan kuin Nato-päättäjät Suomessa. Ei selviä, mitä halutaan sanoa. Vaihtakaa päättäjiä ajoissa.

Kehen voi luottaa tietokoneyhteiskunnassa?

Lapsi osoittaa sormella: toi aloitti riidan. Nyt sitten toimii samoin pieni mies idästä.

Missä on tasa-arvoinen tehtävänimike; juoksupoika? lautamies/ 'lautanainen', perämies/ 'peränainen', kalamies/ 'kalanainen', poikamies/'tyttönainen' jne.

Miksi kansanedustajien palkankorotuksista ei keskustella, vaan ollaan hiljaa. Nytte sairaanhoitajan palkan korotuksesta iso haloo! Hoitajille palkkaa lisää, se kuuluu heille. Politiikkojen palkat pienemmiksi niin raskaan työn tekijät saavat oikean korvauksen työstään. Ministerit vaarantavat potilasturvallisuuden, ei hoitajat.

Ilkka Viljanen. Demarit (ehkä muutkin) yrittävät laittaa kiilaa kokoomuksen yksityistämisvimmalle. Harju on pilattu, pikalääkäriin pääsee, mutta jos vaiva vaatii pidempiaikaista ja vähänkin monimutkaista hoitoa; hoidon saaminen on mahdotonta. Diabetes- ja syöpäpotilaidenkin täytyy itse olla hereillä kontrollien yms. kanssa, muuten ei kontrolleihin pääse, kutsua ei tule niin kuin ennen. Sanotaanko tätäkin säästöksi? Kysyy Mamma.

Koirankakat. Mitähän jos menisitte ensin siivoamaan "mussukoittenne" jätökset. Kivimaan Lidl. Koulusta pennut kauppaan välkällä. Paistopisteelle. Kassan jälkeen ulos. Jäädään rappurallille syömään ja pussi pudotetaan siihen maahan. Ei metrin päähän roskikseen. Seistään siinä, ettei veronmaksajat pääse sisään eikä ulos.

Ylipäätään lahtelaisilla pallopelijoukkueilla menee huonosti. Kimmo, LMV, Reipas, Kuusysi, Sampo (naiset) ja LaNMKY ahmivat aikoinaan mestaruuksia. Tällä vuosituhannella ei juuri mitään.

Korkiakosken kirjoitus demarijohtajien kytköksistä Putinin energiahankkeisiin on kyllä lyhytmuistista. Heinäluoma onkin nyt "näkyvästi" irrottautunut energiabisneksistä Venäjällä.

Tiedoksesi vaan, että kaupungin vuokrasähköpotkulaudoilla ei saa ajaa alle 18-vuotiaat. Jos vanhempi tämän sallii on onnettomuustilannekin vanhemman vastuulla.