Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Hilkka Kemppi toivottaa ilmastonmuutoksen tervetulleeksi

Kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.) puolustaa Etelä-Suomen Sanomissa 25.3. kielteistä kantaansa Evon luonnonsuojelualueeseen. Hänestä metsän kaataminen, retkeily ja metsästys ovat tärkeämpiä kuin ilmastonsuojelu.

Etelä-Suomen metsistä on suojeltu noin kaksi prosenttia. Siis noin 98 prosenttia on talouskäytössä. Ilmastopaneelin suosituksen mukaan kolmannes Suomen metsistä olisi jätettävä talouskäytön ulkopuolelle.

Retkeilyalueita Suomessa riittää. Niistä ei ole pulaa täällä Asikkalassakaan. Evon pienen suojelualueen jättäminen metsästyksen ulkopuolelle, ei luulisi olevan kynnyskysymys.

Kempin kirjoitus on kylmä henkäys vuosikymmenten takaa, jolloin ilmastonmuutosta ja lajikatoa ei vielä ollut tiedostettu. Ilmastonmuutos ja lajikato ovat niin vakavia maailmanlaajuisia uhkia, että kaikkien, ja varsinkin kansanedustajan, pitäisi ottaa ne tosissaan. Vai haluaako Kemppi uhrata nopean rahan alttarille lastemme tulevaisuuden.

Kirjoittaja on asikkalalainen.