Lukijalta | Maailma muuttuu – ja myös tämä käytäntö

Tässä viivähtänyt vastaus Säde Kalpion mielipidetekstiin 14.3.2022.

Säde, sinä olet selvästi niitä uuden ajan lapsia, jotka ovat tulleet tänne maailmaan valmiimpana kuin useammat muut ja ainakin valmiimpana, kuin olemme arjessamme tottuneet.

Tottumuksesta lienee kyse, kun sinulta pyritään epäämään mahdollisuus näyttää osaamistasi. Kun on totuttu toimimaan tietyn käytännön mukaan – siis, että vanhemmat osaavat ja nuoremmat eivät vielä voi osata, ja heidän kuuluisi antaa etusija vanhempien osaamiselle sen vuoksi.

Maailma muuttuu, ja myös tämä kiveen hakattu käytäntö tulee muuttumaan. Siitä on jo näyttöä niin maailmalla kuin Orimattilassakin. Muistamme Greta Thunbergin, jonka toiminnan näkyvyyden korona-aika on peittänyt hetkellisesti. Hänen lisäkseen on joukko muita ”valmiina maailmaan syntyneitä”.

Pidä rohkeasti puolesi. Tiedät, milloin olet oikeassa asiassasi, ja uskalla toimia sen mukaan. Jos ryhdyt odottamaan lupaa omalle osaamisellesi, sitä tuskin tulee.

Toimi siis vilpittömästi ja rohkeasti sen mukaan, minkä näet oikeaksi toisia tallaamatta, hanki lisää kokemusta ja osaamista. Uskon, ettei mene kauan, kun kukaan ei enää kysele ikääsi, vaan sinut otetaan todesta asioissa, joita lähdet ajamaan. Katsele elämää rohkein, vilpittömin silmin ja uskalla toimia sen mukaan!

Kirjoittaja on hollolalainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut