Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Työterveys Wellamon omistaminen ja tytäryhtiön perustaminen on strategisesti merkityksellistä

Vastaamme Mikael Seppälän mielipidekirjoitukseen (ESS 25.3.) "Onko Työterveys Wellamo uusi tapaus Ateriapalvelut?"

Työterveys Wellamon hallitus pyysi 9.3.2021 suurimmalta omistajaltaan Lahden kaupungilta kannanottoa tytäryhtiön perustamiseen, jotta hankintalainsäädännön muutoksen vuoksi voisimme turvata yritysasiakkaittemme työterveyshuollon palvelut yhtiössämme.

Saimme kannanoton pitkään kestäneen virkamiesvalmistelun myötä Lahden kaupungin konserni- ja tilajaostolta 21.3.2022. Konserni- ja tilajaosto päätti, että Työterveys Wellamo voi jatkaa vuodesta 2010 lähtien tuottamaansa työterveyshuollon palvelua Lahden kaupungille – ja tytäryhtiön perustamisen myötä myös yritysasiakkailleen nykyiseen tapaan.

Olemme omassa valmistelutyössämme perustelleet omistajillemme, miksi Työterveys Wellamon omistaminen ja tytäryhtiön perustaminen on strategisesti merkityksellistä. Perusteluissa olemme tuoneet esiin muun muassa työterveyshuollon moniammatillista ydinosaamistamme, asiakastyytyväisyyden sekä kustannustehokkuuden.

Esimerkiksi paljon käytetty asiakastyytyväisyyden mittari, suositteluindeksi (NPS), oli viime vuonna Työterveys Wellamossa 94, mikä on erinomainen terveyspalveluissa.

Mielipidekirjoituksessa puhutaan vakuutetuista. Työterveys Wellamolla ei ole vakuutusasiakkaita, vaan yhteensä noin 22 500 henkilöasiakasta, joista noin 8 500 on yritysten henkilöasiakkaita. Henkilöasiakkaille tuotamme työnantajan tilaamana työterveyslain mukaisia palveluja.

Tulevan hyvinvointialueen päätöksenteko tapahtuu itsenäisesti, erillään Lahden kaupungin ratkaisusta.

Tuleva hyvinvointialue ei ole vielä päättänyt työterveyshuollon järjestämisestä ja tuottamisesta. Tulevan hyvinvointialueen päätöksenteko tapahtuu itsenäisesti, erillään Lahden kaupungin ratkaisusta.

Työterveys Wellamo haluaa alueellisena toimijana olla edistämässä Päijät-Hämeen elinvoimaa, työelämän tuottavuutta ja hyvinvointia. Haluamme tuottaa kaikille asiakkaillemme vastuullisesti ja kustannustehokkaasti työterveyshuollon palveluita strategisessa kumppanuudessa.

Kirjoittajista Elomaa on Työterveys Wellamo oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Korttila toimitusjohtaja.