Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppis | Asukkaita ei enää saa jättää yksin potemaan sairauksiaan

Emme varmasti ole ainoita, joilta kohdistuu suuret odotukset sote-uudistukseen Päijät-Hämeessä. Aluevaltuutetuilta vaaditaan nyt sitkeyttä elvyttää viime vuosina näivetetty julkinen terveydenhuolto. Asukkaita ei enää saa jättää yksin potemaan sairauksiaan.

Nato-jäsenyyteen alkaa olla kiire, se on turhaa rypistellä silloin kun on housussa jo!

Keskustelu käy kuumana Venäjän-Ukrainan sodasta ja virkistyneestä koronapandemiasta. Hotelli Seurahuoneen ylikulkusiltaan varatut rahat Osuuskauppa Hämeenmaa voisi nyt suunnata tukemaan maanviljelijöitä, jotta meillä suomalaisilla on ensi vuonna ruokaa ja lämpöä.

Pois tällaiset sarjat Yleltä, kuin Kansanpalvelijat. Venäjä ei ole Suomen virallinen kieli.

Suomi avustaa miljoonilla muita maita, kuten Ukrainaa. Se sopii kyllä, mutta miksi esim. korona-aikana unohdettu köyhät? Ei työmarkkinatuellakaan pärjää, 770 e brutto/kk. Liitot kyllä avusti 2021 omiaan. Onneksi aurinko paistaa jo.

USA:n seitsemän vuoden sota Vietnamissa oli siunaus kansalle, kun pommikuopissa voi kasvattaa kaloja

Etlarin tietovisailussa oikea vastaus oli, että yli puolet viljellystä viljasta menee karjan rehuksi. Toisaalla ministeri Mika Lintilä sanoi, että leipomot leipovat tappiolla kaiken, mitä leipovat? Onko tässä mitään järkeä?

On se hyvä, kun on sellainen naapuri joka pakottaa Suomen liittymään Natoon, kun ei itsellä meinaa olla ymmärrystä sen tärkeydestä. Sehän on melkein hyvä teko, kaiken negatiivisuuden keskellä.

Onnea vihreä siirtymä!

Muutama vuosi sitten Ahvenanmaa, Gotlanti ja Öölanti olivat kuin rauhan tyyssijoja. Miksi Itämeren saarten asukkaat nyt pelkäävät rauhan katoavan?

Venäläisiä on Suomessa jo keskikokoisen kaupungin verran ja Ukrainan sodan pakolaisista suuri osa. Mihin meidän vieraanvaraisuuteemme vielä ulottuukaan?

Joulu on ohi ja päivä on onneksi yötä pidempi. Jos jollakin on vielä ns. jouluvalot parvekkeella tai missä vaan, miten kauan vaan, niin mitä/ketä se haittaa? Yöt ovat vielä pimeitä, mikäli et ole sitä huomannut? Onpa outoa! No, valoa kohti mennään, ja toivon enemmän valoa meidän kaikkien ja myös sinun sydämeesi, herätys.

Kyllä nyt voi jo sanoa, että vuoden urheilija on Iivo Niskanen. MC kristallipallo sinetöi sen! Hyvä Iivo!

On se kumma, aina kun opettajat vaativat ansaitsemaansa palkankorotusta, alkaa huuto pitkistä lomista. Opettajille ei makseta kesäkuukausilta palkkaa, vaan työajan palkan maksu on jaettu 12 kuukaudelle. Paperialan lakko ei huoleta yhtään, vaikka esim. sanomalehtipaperi loppuu muutaman viikon aikana. HS on jo vähentänyt sivuja.

Eko Piste CM Lahti Paavola, miten on Ukrainan vaatekeräys, sinne viety säkeittäin vaatteita kasaan. Kenties ei ole viitsitty toimittaa avun tarvitsijoille. Törkeää toimintaa!

Rahat menneet jo vuosia turhiin joka asian ulkoistamisiin. Hykyn pomoja jms virkoja aivan liikaa. Ongelmien ratkomiseen tietenkin konsultti, ja miten on käynyt? Sähläystä. Mukamas ei ole rahaa, höpöhöpö. Sitä pitää osata käyttää oikein. Kansanedustajia avustajineen liikaa. Rahaa syydetään miljoonia typeriin hankkeisiin. Kunnia hoitajille, taputukset ei riitä!

Venäjän talous kohta konkassa. Koittaa uusien oligarkkien aika. Rahoitetaan sitä, joka ostaa armeijan rippeet.

Omituista, että kahdella lahtelaisella demari kansanedustajalla ei ole Nato-kantaa, mikä valtio on pommittanut viimeksi heidän kotikaupunkiaan.

On todella monipuolinen lehti, paljon hyvää luettavaa! Kirsikkana kakun päällä "Maisteri Jaatinen". Tyytyväinen Lukija!

Nyt on kisa siitä, kenellä on mökki tai loma-asunto kauimpana. Ilmastonmuutoksesta viisveisaavat.

Ukrainassa syttyi sota, jotta maailman onnellisemman maan kansalaiset voisivat kertoa toisilleen, missä olivat ja mitä tunsivat tämän uutisen kuullessaan.

Miksi oikeisto (ei tällä kertaa persut) haluaa yksityistää kaiken mahdollisen, nyt Työterveys Wellamon. Entiset teollisuustyöntekijät menettivät (toivottavasti ei lopullisesti) terveyskeskuksen yksityiselle. Siellä käyvät mm. Lahden tehtaissa palkkansa ansainneet, eivät esim. Putula kavereineen, oletan olevan varaa yksityiseen, meillä ei. T. Yksi vaiva kuunnellaan ja sitten uusi aika toiseen (ovat syy/seuraus), kierto jatkuu.

Vierailija J.O. ei taida olla lahtelainen, siksi kysyn; mikä elintaso. Minä ja moni, moni muu tinkii jopa ruoasta. Vaikka olen ollut palkkatyössä 45 v., ei eläke ole suuren suuri. Tiedän monia työssä olevia, jotka eivät saa kokopäivätyötä, vaikka haluavat. Työnantajat pelaa osatyöntekijäpeliä. Ruokakaupparyhmittymät Kesko ja S-kaupat esimerkkinä. Köyhyys sen kun jatkuu. Vielä joku kehtaa puhua tukien lopettamisesta. Eikö hävetä yhtään.

Kyllä Suomessa asiat hyvin, kun suurin ongelma on koiranpaskat!

Lahti on kuin Venäjä. Kaikki asiat osataan ryssiä!