Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kahden kaupasta Suomelle korvapuusti

EU:n irlantilainen metsäkomissaari kävi kertomassa meille, kuinka kansallisomaisuuttamme pitää hoitaa. Eipä tullut häneltä mainioita neuvoja, mutta hän totesi vinosti hymyillen, että unioni pyrkii hiilettömyyteen vuoteen 2050 mennessä ja Suomi jo vuoteen 3035 mennessä. Se saattaa vierasta hymyilyttää, mutta hallituksemme vihertävä politiikka ei ole ilon aihe.

EU ja Nato asettivat Venäjää vastaan pakotteet Krimin valtauksen jälkeen. Pakotteilla ei ollut toivottua vaikutusta. Todellinen asian luonne nähtiin sotilaallisena hyökkäyksenä Ukrainaan.

Tilanne Venäjän ja EU:n kesken on ollut kuin hiekkalaatikolla. Jos kosket tekemääni hiekkalinnaan, heitän sinua kivellä. Eurooppalaisten olisi nyt hyvä toimia itsenäisesti, kun britit ovat itsenäisinä saarellaan. EU:n sääntötehtailu lähettää Suomelle korvapuustin. Suomi määrätään suurin piirtein kivikauden tasolle säilytettävien luontotyyppien suhteen.

Kirjoittaja on geologi, eläkkeellä.