Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | On aika unohtaa suomalaiset vitsaukset, kateus ja politiikka – sairaanhoitajille palkankorotus

Suurella mielihyvällä luin Etelä-Suomen Sanomista 17.3.2022 mielipidekirjoituksen otsikolla "Lääkäreiden korotus sairaanhoitajille". Meillä hoitajakoulutus on moneen muuhun Euroopan maahan verrattuna johtanut siihen, että hoitajien osuus on eri aloilla ja eri hoitoprosesseissa todella suuri.

Itse en ole vielä joutunut solusalpaajahoitoihin tai seuraamaan esimerkiksi tekonivelleikkausten jälkeistä edistymistä ja niin edelleen, moni tuttava on, myös moni lääkärikollega. Useammin kuin kerran olen nimenomaan kollegalta kuullut kiitollisuuden ja myötätunnon ilmaisun hoitajien suuren osuuden tähden. ”En ole tavannut lääkäriä pitkään aikaan.”

Hoitajien osuus on myös akuuttihoidossa tärkeä ja ratkaisevakin määriteltäessä eri tapausten kiireellisyyttä. Yhdyn täysin akuuttihoidossa työskentelevien erikoislääkärien huoleen, ja niin kuin tällä hetkellä tiedämme, jokainen kokee elintason laskua. Toisille peruslähtökohta on paljon vaikeampi kuin toisille.

Nyt on aika unohtaa suomalainen vitsaus (kateus, politiikka) ja osoittaa tässäkin solidaarisuutta, mikä on koko Euroopassa herättänyt toivoa sotakriisistä selviytymisestä.

Kirjoittaja on lahtelainen radiologi, eläkeläinen.