Lukijalta | Suomi Naton jäseneksi nyt

En tiedä, mitä valtiomme johto miettii vielä, kun on kyse Nato-jäsenyyden hakemisesta. Keskustan Saarikko ilmoitti, että on tehtävä vielä joku riskianalyysi asian vuoksi. Eiköhän riskianalyysi ole jo tehty, kun katsoimme Venäjän brutaalia hyökkäystä naapurimaahan.

Ovi Natoon on vielä auki, koska Suomeen ei toistaiseksi kohdistu ”välitöntä” uhkaa. Koska Venäjän asevoimat ovat suurelta osin kiinni vielä Ukrainassa, ei ole tullut vielä tilaisuutta uhitella Suomea.

Aikaa ei ole enää kovin paljon. Venäjän seuraava ”uhri” on Moldova/Transnistria, koska Ukrainasta on logistisesti helppo sinne hyökätä eikä pienellä maalla ole resursseja vastustaa Venäjän väkivaltaa. Moldovan jälkeen alkaa Suomen painostaminen, jonka jälkeen Nato-ovi napsahtaa kiinni.

Mitään riskiä Suomen Natoon liittymiseen ei sisälly, jos verrataan sitä tilanteeseen, jossa olisimme yksin ilman kenenkään apua. Ruotsin tekemisiä ei kannata seurata, koska jos Suomi jättää Nato-hakemuksen nyt, tekee sen myös Ruotsi. Mekin voimme olla joskus aloitteellisia.

Minä en ainakaan haluaisi asua Valko-Venäjän kaltaisessa nukkevaltiossa. Me olemme osa Eurooppaa ja toivottavasti myös pian osa Natoa. Liittymispäivä tulee olemaan sellainen onnen päivä, että ostan varmasti pullon hyvää samppanjaa, vaikka en enää alkoholia juokaan.

Kirjoittaja on lahtelainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut