Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Vesijärveä voisi hyödyntää paljon nykyistä enemmän

Lahti pyrkii olemaan liikunnan pääkaupunki. Lahden satama on kesällä lahtelaisten olohuone. Lahdella on vielä yksi käyttämätön ässä hihassa: Vesijärven jään hyödyntäminen talvella.

Liikunta on parasta lääkettä ja kustannussäästöä. Toimenpiteet pitää organisoida ja vastuuttaa. Nyt on ollut pari lumista talvea, ja sanotaan, ettei kahta ilman kolmatta eli nyt on aloitettava suunnittelemaan Vesijärven talvea 2023.

Esittämäni tapahtumat saavat talven aikana liikkeelle tuhansia ihmisiä. Nyt tarvitaan kaupungin, aluevaltuuston ja yrittäjien, yhdistysten yhteistyötä, kokoon kutsujana kaupunki:

Perinteisten latujen tekeminen (3 km ja 10 km), kilometrin välein kaksipuoleiset opastaulut. Myös Pikku-Veskun ympärille latu. Kaikki eivät halua eivätkä pysty hiihtämään hyppyrimäen maaston mäkisiä latuja.

Noin neljä metriä leveiden jääteiden auraaminen (Nosturi–Lokki–Satama–Mukkulan kartano–Messilä), joilla voi luistella, kävellä, pyöräillä, potkukelkkailua, ajella rollaattorilla. Retkiluistimia olisi vuokrattavissa Lokissa, potkukelkkavuokraus Piano Paviljongilla. Napakelkat Lokin ja Piano Paviljongin eteen, Lokilla curling-peli.

Nosturin rantasauna ja palju lämpimäksi, rantajääbaari auki ja avantouintimahdollisuus. Koko perheen pilkkikilpailut helmi- ja maaliskuulla, purjelautailua. Hiihtovälineiden vuokraus: tilataan netistä ja toimitetaan, noudetaan Kitetirri-pyörävuokraamosta.

Yhteistyö Vesijärvi-säätiön kanssa. Yhteisiä tapahtumia helmi-maaliskuussa laskiaisena, viikonloppuisin, ystävänpäivänä, naistenpäivänä, Salpausselän kisojen (Kisa-tv) ja hiihtolomaviikon aikana, kuutamohiihto, kuutamoluistelu ja jääveisto-lumiveistokisojen, jääveistokurssin järjestäminen.

Toimijoille yhteinen nettisivusto, jossa kerrotaan tapahtumat ja kellonajat. Jokainen toimija päivittää omat tietonsa, lisäksi tapahtumat myös kaupungin tapahtumakalenteriin. Tapahtumalle 2023 haetaan osarahoitusta Lahden ”osallistuvasta budjetoinnista”

Kun tehtävät jaetaan monen toimijan kesken ja jokainen hoitaa oman tonttinsa sovitun aikataulun mukaan, yhteisen tavoitteen hyväksi, saamme näkyvyyttä ja vetovoimaa, yhdessä olemme enemmän, kaikki voittavat.

Tämä voisi mahdollistaa myös kesäkautena tiiviimpää yhteistyötä toimijoiden kesken: esimerkiksi Lanun puiston ja kesäteatterin kehittäminen, kuntoportaiden rakentaminen satamasta Lanun puistoon, soutukilpailujen, kaupunkisuunnistuksen ja onkikilpailujen järjestäminen.

Kirjoittaja on lahtelainen.