Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kymijärven Suppalan rannat kuntoon Lahdessa

Nastolan kunnalle tehtiin aloite Kymijärven veden laadun parantemiseksi vuonna 2011. Aloitteella haluttiin nostaa vedenpintaa rakentamalla lankkupato Kyynärtien sillan suulle ja estää rantojen reheveyttyminen kanavalla.

Kanava oli suunniteltu Hähniemen tyveen, jossa se lisäisi veden liikkumista ja ehkäisi rantojen reheveyttymisen. Kanava oli suunniteltu nykyiseen ojaan laittamalla siltarumpu Suppalantien alle . Tarkoituksena on nostaa alueen maisema-arvoa, mikä korjaisi alueen virkistyskäyttöä ja nostaisi Villähteen kylän arvostusta.

Teknillinen lautakunta päätti 6.9.2011 kokouksessaan tehdä kanavan osalta yleissuunnitelman, jonka perusteella arvioidaan hankkeen lupatarve. Hanketta on vuosien varrella pitäneett yllä ranta-asukas, joka suunnitteli kanavan, Villähteen kalastuskunta ja kyläyhdistys, mutta hanke on unohdettu kuntaliittymisen myötä.

Toivonkin, että hanketta viedään eteenpäin ja parannetaan Kymijärven veden laatua myös Villähteen puoleisessa päässä, lisätään siellä asukkaiden viihtyvyyttä ja saadaan venepaikkoja lisää.