Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Kohtaamispaikka toi kirkkoon väkeä

Hämmennyksen vallassa ja pahoilla mielin seuraan keskustelua ja toimenpiteitä Lahden seurakunnissa niin kuin koko valtakunnassa.

Joutjärven seurakuntaneuvosto on irtisanonut ”Kohtaamispaikka” -yhteisön toiminnan kirkon tiloissa. Ymmärrykseni ja tietojeni mukaan se on kerännyt seurakuntalaisia paljon vuosien varrella seurakunnan yhteyteen sanan ja erilaisten toimintojen piiriin. Näyttää siltä, että” tasa-arvon” nimissä hajotetaan seurakunnan toimintaa todella pahasti.

Nythän ”Kohtaamispaikkatoiminta” on saanut kokea tasa-arvon puutetta ja syrjintää oikein ”ulosheitettynä” kirkon tiloista. Syynä lienee herätysliikkeiden pysyminen Raamatun opetuksissa ja niiden noudattamisessa.

Kirkon ja seurakuntien tärkeimpänä tehtävänä on evankeliumin julistus ja opetus sekä tietysti kaste, hautaan siunaaminen ym. sielunhoidolliset tehtävät.

Kaikki muu monipuolinen kirkon toiminta rakentuu evankeliumin ympärille, niin lapsille,

nuorille, perheille, vanhuksille ym. ryhmille. Se tuo turvaa ja vakautta päivittäiseen elämään maailman melskeiden keskellä.

Joka päivä ja messupäivinä kaikki ovat tervetulleita kirkkoon saamaan ehtoollista ja siunausta ravinnoksi arkeen. Ketään ei käännytetä ovelta pois.

Siinä tasa-arvo toteutuu 100-prosenttisesti.

Olen toiminut neljättä kautta luottamushenkilön roolissa Launeen seurakunnan seurakuntaneuvostossa, diakoniatoimikunnassa, kirkkovaltuustossa ym. vapaaehtoistehtävissä. Olen kokenut, että nämä ovat juuri niitä ydintehtäviä seurakunnassa, joita on ilo palvellen tehdä ja osallistua seurakunnan toimintaan.

Näiden toimintojen tiimoilta tarvittaisiin lisää aktiiveja pääasioitten hoitamiseen.

Köyhyys, yksinäisyys, perheiden tuki ja auttaminen, vanhukset, lapset ja nuoret, työsarkaa riittää. Yhdistetään voimat olennaiseen ja ydintehtäviin. ”

” Kaiken minkä olette tehneet yhdelle näistä vähemmistä, sen te olette tehneet minulle”. Näin Jeesus meitä ohjaa ja opettaa.

Tämän yritän parhaani mukaan pitää mielessäni ja keskittyä olennaiseen.