Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Valittava vähemmistö kuuluu medioissa – kaikkia päätöksiä ei voida tehdä huutoäänestyksellä

Kun synnytetään jotakin uutta, erilaista, on aivan luonnollista, että virheitäkin sattuu. Virheistä opitaan, asiakkaiden ja henkilökunnan palautteista opitaan. Palautteiden ja tutkimusten avulla kehitetään ja parannetaan toimintaa. ”Harva on seppä syntyessään”.

Näyttää siltä, että esimerkiksi Harjun terveyden palveluja arvostellaan osittain poliittisin perustein. Ei haluta hyväksyä, että osan palveluista tuottaa yksityisen ja julkisen toimijan yhteinen yritys paremmin ja kustannustehokkaammin kuin perinteinen palvelujentuottaja.

Toiseksi osa valittajista pelkää, että aluevaltuusto lisää palvelujen yksityistämistä. Tällä kielteisellä kirjoittelulla halutaan vaikuttaa tuleviin aluevaltuuston päätöksiin.

Meidän perheellämme on vain myönteisiä kokemuksia Harjun terveyden palveluista. Parhaillaan on menossa Suomessa vuosisadan sote-uudistus. On varmaa, että kaikki ei mene heti maaliin. Pitää kuunnella isolla korvalla asiakkaita ja henkilökuntaa ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä.

Kehitystä ei tapahdu ilman muutosta. Palaute on yrityksen paras ja edullisin kehitysmoottori.

Vastaavanlainen valituksen kohde on Hämeenmaan ja kaupungin suunnitelma Aleksin ylittävästä sillasta. Tässä hankkeessa on myös laajasti kuultu kaupunkilaisia ja he ovat voineet vaikuttaa suunnitelmiin.

On varmaa, että kaikki ei mene heti maaliin.

Valitetaan, että hanke hyödyntää vain Hämeenmaata, siksi Hämeenmaa sen maksaakin. Ei silti haluta ymmärtää hankkeen merkitystä yrittäjälle, kaupungille ja matkailijoille. Osa valittajista vastustaa hanketta poliittisista ja kauppapoliittisista syistä.

Tässäkin valittajat ovat vähemmistönä, mutta heidän äänensä kuuluu ja näkyy vahvemmin kuin muiden. Kaikkia päätöksiä ei voida tehdä torilla huutoäänestyksellä, pitää luottaa päättäjiin, jotka olemme itse valinneet.

Kirjoittaja on lahtelainen.