Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Anne Honkasen Esalainen Voisiko olympiajoukkue pukeutua Unikko-kuosiin?

Olympialaisia on aina kiva seurata myös sillä silmällä, millaisia asuja eri maiden joukkueilla. Vähintään yhtä viihdyttävää on valita asuista upeimmat ja flopeimmat.

Vertailua pystyi tekemään esimerkiksi viikonlopun viestihiihdoissa, kun reitillä oli vain yksi olympiajoukkueen hiihtäjä kerrallaan. Sohvalta käsin silmää miellyttivät eniten Ruotsin ja Italian olympiajoukkueiden hiihtoasut. Ruotsalaisten asujen ohut kennomainen graafinen kuvio ihastutti keveydellään. Sen keltaisessa sävyssä oli aistittavissa kullan kiiltoa, joka sopii tietysti hyvin kisatunnelmiin. Italialaisten kirkas, azzurronsininen hiihtoasu puolestaan näytti mielettömän upealta valkoista lumea vasten. Etteikö välimerellinen vaaleansininen sopisi myös talviurheiluun! Pikanttina yksityiskohtana bongasimme yhdysvaltalaisten hiihtoasujen veikeät, raidalliset "eriparivillasukat".

Hiihtoasuja katsellessa tuli mieleen, miltä mahtaisi näyttää, jos Suomen olympiajoukkue olisi pukeutunut Marimekon Unikko-kuosiin?

Moni huippumuotimerkki on suunnitellut vuosien varrella edustusasuja eri maiden olympiajoukkueille.

Kiitosta ovat niittäneet esimerkiksi Ralph Laurenin Yhdysvaltain olympiajoukkueelle tekemät vaatteet. Pekingin talvikisojen hupullisiin anorakkeihin, rentoihin beanieihin ja esimerkiksi tyylikkäisiin neuleisiin voisi varmasti moni kisoja katsovakin pukeutua rinteissä tai arjessa. Yhdysvaltain olympiajoukkuetta pukee moni muukin tunnettu merkki, kuten Columbia ja Nike. Tv-persoonan ja yrittäjän Kim Kardashianin tuotemerkki on vastuussa joukkueen alusvaatteista.

Iso-Britannian teamin vaatteet ovat britti-ikonin Ben Shermanin, ja Italian joukkueen asut ovat Giorgio Armanin sporttimerkkiä.

Suomen Pekingin olympiajoukkueen asut on suunnitellut ja toteuttanut lahtelainen Luhta kansainvälisen Icepeak-tuotemerkkinsä suojissa. Yrityksen myyntipäällikkö kertoi taannoin ( ESS 2.2.), että "Kun kello käy, hypätään tai muuten suoritetaan, varusteet tulevat lajiliitoilta. Kaikki muu tulee meiltä." Ja sitä kaikkea muuta onkin sitten runsaasti: yli 400 matkalaukullista monenlaista vaatetta päästä varpaisiin – ja kaikki tehty käyttäjän mittojen mukaan.

Kansainvälinen mediakin on noteerannut merkin edustusasuja ruotivissa jutuissaan. Luhdan vaatteita on sekä kehuttu että moitittu. Siinä missä toinen näkee hillityt sävyt tyylikkäinä, ne tuovat toisille mieleen "armeijan harmaat".

Marimekko ja sen tunnetuin kuosi Unikko on viime vuosina kokenut huikean kasvojenkohotuksen. Unikkoa on nähty uusissa väreissä, isossa ja pienessä koossa, raidoilla koristeltuna ja tänä keväänä myös viehättävinä brodeerauksina.

Entä jos Luhta ja Marimekko tekisivät yhteistyötä ja tuottaisivat seuraaviin olympialaisiin vaatteita yhdessä? Luhta jos kuka osaa tehdä toimivia talvivaatteita, ja olisi hienoa nähdä, miten Unikko taipuisi teknisiin talviasuihin.

Marimekko on tosin jo tehnyt yhteistyötä Adidaksen kanssa. Molemmilla osapuolilla on vahva visuaalinen ilme: jos Unikko on tunnistettava, niin sama koskee kolmea raitaa.