Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Vierasvenesatama olisi hyvä lisä Lahden vetovoimaan

Onnittelut Lahdelle, kun päästiin matkailukohdelistalle. Hieno suoritus. Onneksi olkoon myös Ilolan Inn ja Sysmä. Valinta vuoden parhaaksi vierasvenesatamaksi Järvi-Suomessa jo toisen kerran on hieno saavutus.

Upeaa nähdä kuinka sinnikäs ja pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta, vierailu paikan päällä on ollut aina hyvä kokemus.

Mitenkä Lahti? Täällä ei ole edes vierasvenepaikkoja, saati sitten satamaa! Lahti, joka mainostaa itseään järvikaupunkina ja on valittu juuri matkailukohdelistalle ja josta lähtee reitti Päijänteelle ei ole panostanut tähän olleenkaan.

Onhan siellä nyt muutama paikka, kylkikiinnityksellä, enemmänkin suunniteltu näille vanhoille höyryhinaajille ja sen kokoluokan aluksille. Pienemmällä aluksella ei ole juurikaan mitään asiaa koko satamaan.

Kyllä tällainen palvelu on kaikissa satamissa, jotka nyt kutsuvat ja vielä mainostavat itseään veneilyn ystävinä.

En tarkoita, että kaupunki itse ryhtyisi yrittäjäksi, vaan antaisi mahdollisuuden jollekin yrittäjälle toteuttaa vierasvenetoiminnot meidän muuten hienossa satamassamme.

Kyllä tänne tarvitaan vähintään vierasvenepaikat.

Toisaalta, kun satamassa on jo satamakapteeni, hän voisi siinä ohella kerätä nämä maksut ja tuoda vähän lisää rahaa kaupungin kassaan. Satamakapteeni voisi myös osoittaa vieraspaikat ja ohjata toimintaa tällä tavalla.

Niemen alueen uudessa kaavassa otetaan kyllä kantaa tähän vierasveneasiaan, mutta taitaa pari kesää mennä, ennen kuin Niemen asemakaava on valmis, saati sitten satama.

Upea paikkahan olisivat esimerkiksi Piano-paviljongin vieressä olevat laiturit pienille aluksille ja vähän isommille Karirannan edessä olevat (nykyiset?) paikat. Toinen paikkahan olisi Teivaan satama.

Lahden Purjehdusseura sijaitsee upealla paikalla Myllysaaressa, mutta on paikka vähän sivussa, ja pursiseuralla on omat sääntönsä vierailijoille.

Harvassa kaupungissa on satama näin keskeisellä paikalla lähellä keskustaa. Hyviä ravintoloita ja muita palveluita löytyy ihan kaijan vierestä.

Kyllä tänne tarvitaan vähintään vierasvenepaikat. Jos saataisiin vielä ihan satama, niin sehän olisi taas uusi vetovoimatekijä kaiken muun hyvän lisäksi.

Kirjoittaja on lahtelainen.