Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Olen pahoillani, että kouluissa vallitsee noin raskaita sanattomia sääntöjä

Lumi Ahosilta, luin mielipidekirjoituksesi Etelä-Suomen Sanomista 5.2.2022. Kiitos rohkeudestasi. Tekstisi kosketti minua syvästi. Olen pahoillani, että kouluissa vallitsee nykyään noin raskaita sanattomia sääntöjä, joiden seuraukset saattavat olla hyvin kauaskantoisiakin.

On hienoa, että ryhdyit kirjoittamaan asiasta, joka sinua huolettaa. Luulenpa, että se huolettaa myös monia muita omilla aivoillaan asioita ajattelevia oppilaita sinun laillasi. Kaikki eivät vain huomaa sen isoa merkitystä tai osaa nostaa asiaa esille.

On hyvä havainto, että ruokailun väliin jättäminen vaikeuttaa koulutyötä ruokatunnin jälkeisillä tunneilla. Hyvin oivallettu, että ”hermoja koetteleva ruokailu ei pidä vatsaa tyytyväisenä koko koulupäivää”. Nälkä on huono kumppani koulupäivän tehtävissä, koska aivot tarvitsevat ravintoa, ja sinä tarvitset aivojesi toimintakykyä tehdäksesi koulutehtäväsi.

Kannustan sinua olemaan vielä hieman rohkeampi, syömään siellä kouluruokailussa ihan siten, kuin kunakin päivänä oikealta ja tarpeelliselta tuntuu. Uskon, että saat useat muutkin oppilaat noudattamaan esimerkkiäsi. On omaksi parhaaksi, myös koulutyön suhteen pitää oman kehonsa hyvinvoinnista huolta ihan joka päivä.

Kirjoittaja on hollolalainen.