Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Lahdessa ollaan kaukana ajasta, jona mikään uusi ei voisi enää pääkatuamme parantaa

Lahden kaupunkikuvan ja myös palveluelämän kehittämiseen liittyvät uudet ideat herättävät aina mielenkiintoni ja usein myös osallistun niistä järjestettäviin kommenttikierroksiin, joita kaupunki meille asukkailleen ystävällisesti tarjoaa.

Aleksanterinkadun ylikulkusilta on yksi näistä. Tätä mielipidettä en kirjoita säädöskirjat tai kaavamääräykset edellä, vaan puhtaasti asukkaan näkökulmasta 60 vuoden kokemuksella.

Toivon Lahden imagon edelleen kehittyvän positiiviseen suuntaan siten, että kriittisimminkin kaupunkiimme suhtautuvien ei tarvitsisi ajatella Lahtea 70-luvun seisakkina.

Kaikki mitä meillä nyt on, on joskus ollut uutta. Pääosa Aleksanterinkadun ilmeestäkin on rakennettu yksityisellä rahalla, rakennuskannasta varmaankin kaikki. Kaupunkitila muuttuu ikään kuin yhteisomaisuudeksemme, kun se realisoituu rakennuksiksi ja rakenteiksi katujemme varteen.

Nyt, kun maksaja on pitkän tauon jälkeen tarjolla uudistamaan kotikaupunkimme ilmettä ja palvelutasoa, tarjoukseen on syytä suhtautua positiivisesti.

Entä ne jouluvalot? On kenties ihmisiä, jotka pystyvät näkemään kadun päästä päähän, missä kohtaa Aleksanterinkatua sitten seisovatkin ja pysähtyvät niitä näin ihailemaan pitkin talvea. Minulle kyllä riittää, että näen niitä muutaman kerrallaan.

Minulle kyllä riittää, että näen niitä muutaman kerrallaan.

En ole siltahankkeen kannattajien joukossa valtavirtaa sikäli, että minun suosikkini arkkitehtikilpailun vaihtoehdoista jäi kansanäänestyksessä jumbosijalle. Omissa silmissäni "Halo" olisi ollut silta, joka olisi pian valmistuttuaan noussut Lahden uudeksi symboliksi ja kuvatuimmaksi kohteeksi keskustassa.

Siitähän kaiken lisäksi olisi heijastuneet ne hienot elementit, joita keskustassa nyt arvostetaan. Olisipa Haloa saatettu tulla ihailemaan varta vasten kauempaakin samaan syssyyn, kuin hienoa, huhtikuussa avattavaa Malva-museotamme, jonka mahdollistamisesta tässä samalla haluan antaa ruusuja kaupungin päättäjien suuntaan.

Siltakilpailun voitti kevyt ja konventionaalinen ”Seitti”, ihan kelpo ratkaisu sekin.

Lahden kaltaisessa nuoressa kaupungissa ollaan kaukana ajankohdasta, jona mikään uusi ei enää voisi pääkatuamme parantaa.

Kirjoittaja on lahtelainen.