Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Harjun terveys vastaa: Panostamme koulutustoiminnan kehittämiseen

Janne Virtanen ja Alvar Külmäsu nostivat ESS:n mielipidekirjoituksessaan esiin Nuorten lääkärien yhdistyksen (NLY) vuoden 2021 koulutuspaikkakyselyn tulokset. Harjun terveys sai kyselyssä kaksi tähteä viidestä.

Harjun terveys aloitti toimintansa vuoden 2021 vaihteessa uudenlaisin toimintatavoin ja palveluin. Vuoden aikana siirryttiin uuteen vastaanottojen toimintamalliin ja osittain uusiin toimitiloihin.

Käynnistysvaiheen alussa myös koulutusjärjestelyjen tulevaisuus oli epävarma, kunnes yhteistyösopimus koulutuksesta saatiin tehtyä huhtikuussa 2021. Yhteisyrityksen käynnistysvaiheeseen liittyikin paljon muutoksia, jotka ovat väliaikaisesti voineet vaikuttaa koulutukseen.

Koulutustoimintaamme on tarkoitus kehittää vahvasti eteenpäin ensimmäisen toimintavuoden pohjalta. Kyselyn meille kertoma palaute on erittäin arvokasta, ja olemme tilanneet NLY:ltä kyselyn tulosten tarkemman läpikäynnin.

Harjun terveydessä on jo aloitettu erikoistumiskoulutuksen kehittämistyö saatujen palautteiden pohjalta. Tällä hetkellä jokaisella erikoistuvalla on oma kouluttaja, ja henkilökohtaista ohjausta järjestetään tunti viikossa ryhmäohjausten lisäksi. Ohjaavilla lääkäreillä on korkeintaan kolme ohjattavaa yliopiston ohjeita noudattaen. Lisäksi meillä on toimipaikkakoulutusta kaksi kertaa viikossa.

Näiden lisäksi tarjoamme koulutusta lääkäreiden tarpeista käsin. Yhteistyö keskussairaalan kanssa mahdollistaa sairaalajaksojen sopimisen hyvissä ajoin, jolloin koko erikoistumisjakso saadaan sovittua valmiiksi.

Kirjoittajista Orre on Harjun terveyden toimitusjohtaja ja Honkanen johtava lääkäri.