Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Hampaan juurihoidon jatkamiseen olisi mennyt kolme kuukautta Harjun terveydessä

Lehdessä ( ESS 23.1.) kerrottiin seuraavasti: ”Lahtelaisten ei tarvitse enää odottaa kuukausikaupalla hammashoitoon pääsyä, sillä Harjun terveys on saanut viime vuonna purettua pitkään piinanneet jonot pois.”

Kerron tähän oman tarinani. Hakeuduin paikan lohkeamisen ja hammaskivun vuoksi kiireelliseen hammashoitoon, ja kolmen päivän kiivaan yrityksen jälkeen onnistuin saamaan ajan Harjun terveyden hammaslääkärille.

Lääkäri paikkasi hampaan, mutta ilmeisesti epäonnistui siinä, koska hammaskipu ei poistunut vaan paheni.

Jatkoin kipulääkitystäni ja toivoin, että kipu pikkuhiljaa häviäisi. Kärsin kipua 12 vuorokautta. Yritin saada Harjun terveyden kiireisen ajan hoitopaikkaa, mutta heillä ei ollut aikoja ja he kehottivat menemään Akuutin hammaslääkärijonoon.

Akuutin hammaslääkäri kuvasi hampaan ja totesi, ettei hammas vaatisi hoitoa vaan olisi jatkettava kipulääkkeiden syöntiä, jolloin kipu mahdollisesti pikkuhiljaa häviäisi.

Kieltäydyin, koska olin juuri syönyt voimakkaita kipulääkkeitä ja siitä huolimatta joutunut valvomaan kaksi vuorokautta lähes nukkumatta.

Jatkoin kipulääkitystäni ja toivoin, että kipu pikkuhiljaa häviäisi. Kärsin kipua 12 vuorokautta.

Vaadin, että hammasta on hoidettava niin, että kipu häviää. Hammaslääkärin ja hammashoitajan välisestä keskustelusta ymmärsin, etteivät he saaneet aloittaa hampaan juurihoitoa ja heidän pitää laittaa johonkin järjestelmään tieto, että asiakas vaatii juurihoidon aloittamista.

Pyynnöstäni juurihoito aloitettiin, ja kipu hävisi. Hammaslääkäri kysyi, kuka oli minun hammaslääkärini, koska juurihoitoa on jatkettava toisella kerralla. Ilmoitin, että minulla ei ole henkilökohtaista yksityistä hammaslääkäriä.

Keskustelun jälkeen hammaslääkäri kertoi, että he laittavat tiedon Harjun terveyden hammashoito-osastolle ja sieltä ilmoitetaan jatkohoitoaika.

Harjun terveydestä otettiin yhteyttä ja ilmoitettiin, että juurihoitoa jatketaan noin kolmen kuukauden kuluttua. En ollut tyytyväinen ajankohtaan, koska juurihoidon käypä hoito -suositus on, että jatkohoito tulisi mielellään aloittaa 1–2 viikon tai korkeintaan kuukauden kuluessa. Yritin saada Harjun terveydestä hoitoajan muutosta hoitosuosituksen mukaiseksi, onnistumatta.

Mitä vaihtoehtoja minulla on asiakkaana? Menen yksityiselle hammaslääkärille tai tyydyn vähävaraisena ihmisenä Harjun terveyden hoitosuosituksen vastaiseen käytäntöön.

Mielestäni oma tarinani osoittaa, miten hoitojonoja saadaan purettua. Ei anneta hoitoaikoja julkiselle puolelle, niin asiakkaiden on mentävä yksityisille Mehiläisen omistamille klinikoille. Näin terveydenhuoltobisnes pyörii maakuntamme asukkaiden kustannuksella ja voitot valuvat 100-prosenttisesti veroparatiisisaarille.

Harjun terveyden johtavan hammaslääkärin Eija Peltosen antama haastattelu ( ESS 23.1.) on mielestäni ristiriidassa tosiasioiden kanssa. Olen oman kokemukseni lisäksi saanut ystäväpiiriltäni yhtä huonoja kokemuksia Harjun terveyden hoitotavoista.

Digiloikalla ja etälääkäreillä ei sairaita hoideta. Mielestäni meillä päijäthämäläisillä on oikeus parempaan hoitoon!

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.