Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lukijalta | Senioritaloihin digipisteitä

Koska yhteiskuntamme on laittanut lähes kaikki palvelunsa nettiin, nyt on huolehdittava niistä ihmisistä, jotka eivät osaa nettiä käyttää. Ikääntyneet ovat yksi ryhmä.

Kirjastoissa annetaan tietokoneneuvontaa, mutta jotkut ikäihmiset ovat kertoneet, että opetus on liian nopeaa ja tarvittaisiin monia toistoja, ennen kuin oppi menee päähän.

Myös erilaisia digikursseja järjestevät monet tahot, mutta kaikkia ikäihmisiä ne eivät saavuta. Meillä on senioreita, joilla on tietokoneet, mutta he eivät osaa niitä käyttää. Tällöin jälkipolvi ja sukulaiset ovat hyvin tärkeässä asemassa: heitä huudetaan apuun todella usein.

Entä ne ikäihmiset, joilla ei ole ketään, jolta apua ja neuvoja kysyisi?

Ehdottaisin, että kaikkiin seniori- ja palvelutaloihin perustettaisiin digineuvontapiste, jossa olisi luotettava ihminen tiettyinä päivinä antamassa tukea ja neuvoja tietokoneisiin tai älypuhelimiin liittyvissä asioissa. Tai jos joku seniori ei omista tietokonetta lainkaan, neuvoja hoitaisi tällaisen ihmisen ­asioita netin kautta.

Tämä seniori- tai palvelutalon digipiste voisi sijaita kahvilan tai ravintolan läheisyydessä ja olisi tietysti maksuton palvelu.

Niille vanhuksille, jotka eivät pysty tällaiseenkaan palveluun tulemaan, nettineuvontapalvelun voisi viedä heille kotiin.