Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Näppikset | "Ensin pitää olla reitit kunnossa, jotta pyöräilyn suosio kasvaa. Et sinäkään ostanut digitelkkaria ennen kuin tuli digikanavat."

Älypyörätiestä: Ensin pitää olla reitit kunnossa, jotta pyöräilyn suosio kasvaa. Et sinäkään ostanut digitelkkaria ennen kuin tuli digikanavat. Uusia asioita on helppo vastustaa, mutta katse arvostellessa pitää olla tulevaisuudessa, ei nykypäivässä.

Kallis on älypyörätie ja sen hoito, ja rahat otetaan muiden kävelyteiden hoidosta! Esimerkiksi Mukkulassa kävelytietä ei aurata ollenkaan, ei pääse liikkumaan tasamaalla ilman mäkeä tai rappusia, paitsi autotiellä. Miten ikäihmiset ulkoilevat?

Mikä kaunis näkymä pilataan sillalla, T. Komu? Suora katu ja talot tien molemmin puolin. Liikkuvia ihmisiä harvassa. On kuin entinen kauppala. Hyvä kun silta tehdään, sais vaan olla nätimpi.

Köyhän miehen kukkapatsas. Meilläkin on pihakoivu, joka on katkaistu 3–4 metrin korkeudelta. Sen ympärille on pyöräytetty kanaverkko ja juurelle istutettu köynnös- ja kasveja, jotka tekevät siitä kivan koristepylvään. Sopii hyvin maaseudun pihapiiriimme. Sehän on kiva, jos sinua ne naurattaa... Mekin olemme siitä iloisia.

Isto Kujala, nappi kirjoitus 3.2. mielipidepalstalla nykypolitiikasta ja suurelta osin poliitikoista!

Pelastakaa Lapset ry: Suomessa on 20 000 lasta sijoitettuna kodin ulkopuolelle. Olisikohan viimein syytä keskittyä oman maan ja omien kansalaistemme asioiden hoitoon maailman pelastamisen sijaan. Verorahat pidettävä Suomessa.

Pitkä kannot selittyvät muun muassa lintujen ruokinnalla. Hitaasti lahoava kanto on jo itsessään lintujen ruoka-aitta ja lisäruoalla pitopöytä.

Kyse Lahden siltataistolaisuudessa taitaakin olla Hämeenmaan boikotointi. Jos valitsisin turistina korkeatasoista hotellia keskustasta, kyllä sisätiloissa siirtyminen hotellin muihin palveluihin vaikuttaisi valintaani. Ja totisesti, yksikin turisti toisi keskustan raitille tervetullutta elämää. Kahvittelu sillalla olisi viihtyisää.

Aluehallintovirasto asettaa koko ajan rajoituksia anonyymisti. Eikö sieltä kukaan uskalla tulla esiin omalla naamallaan ja perustella rajoituksia?

Rokottamaton hoitaja on kuin ajokortiton taksinkuljettaja.

Tehkää Aleksin sillasta niin leveä, että sille mahtuu kahvila ja pubi. Turistit sinne jonottavat kanssamme. Tarvitaan aikarajoitus – puoli tuntia per asiakas.

Jos Suomi liittyy Natoon, itsenäisyys menee lopullisesti. Saamme sankarihautajaisia, kun Suomen sotureita tuodaan sinkkiarkussa Naton temmellyskentiltä.

Shakkiakos me nyt pelataan? Viimeksi totossa väärän hevosen peluu vei Viipurin, Petsamon, Käkisalmen ja satatuhatta kaatunutta.

Aleksanterinkadun sillasta vielä. Onko kenellekään tullut mieleen vaihtoehto, jossa tehtäisiin sillan sijasta tunneli kadun alta? Tuntuisi äkkiseltään paljon fiksummalta vaihtoehdolta.

Onko niin, että Näppis on vain Lahden asioita varten? Kunpa muistettaisiin tuossa Nato-kouhaamisessa vanha sananlasku: Parempi laihakin sopu, kuin lihava riita. Seija

Alkoiko vuoden vaihtuessa ESS:ssa Sudokua alakoululaisille -kampanja? Nyt meikäläisenkin kyvyillä sudokuun menee aikaa noin 4 minuuttia.

Suomi on edelleen harmaalla vyöhykkeellä. Kansalta tulee kysyä neuvoa, liitymmekö Pohjois-Atlantin puolustusliitto Natoon vai Itsenäisten valtioiden yhteisön (IVY) vuonna 1992 perustamaan kollektiiviseen turvallisuussopimukseen perustuvaan sotilasliitto ODKB:een.

Lahti ei ole koskaan ollut yrittäjäystävällinen, pieniä kohtaan. Kokemusta on samanlaisesta kaakaon jakelusta.

Ihmettelen, kuka pitää Tietotien vanhaa kioskin tonttia lumenkaatopaikkana. Onkohan luvallista?

Lahti tunnetaan radiomastojen ja hyppyrimäkien kaupunkina. Nykyään myös kunnostetusta satama-alueesta. Aleksanterinkadun (myös Kirkkokadun) ylikäytävästä ja korkeasta ratapenkereestä päästiin huhtikuussa 1960. Nyt Aleksille "ideoidaan" ylikulkusiltaa yhden toimijan tarpeisiin. Jos keskustaa pitäisi vielä "kehittää", niin miten olisi vaikka maailmanpyörä urheilukeskukseen tai satamaan suurkaupunkien tapaan!

Koiravero pitäisi säätää koskemaan kaikkia kansalaisia aivan samoin kuin Yle-vero.

Miksi päättäjiä vaaditaan vastuuseen lapsista? Vastuu on vanhempien ja vasta sitten muiden. Ei pidä hankkiutua lapsiperheeksi, ellei ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Lapsen elämän luotsaaminen on oltava pääasia ja vasta sitten minä itse.

Kivimaan uimahallin eläkeläisryhmät eivät ota uusia jäseniä. Eläkevuoroilla allas on kuitenkin lähes tyhjä, tai ei aivan, vettä on ja uimareille tilaa.

Olispa hieno juttu saada latupohjat jäälle siellä ulkoilevien kovasti kaipaamaksi iloksi. Auraisiko liikuntatoimi?

Aleksille suunniteltu silta tietenkin myös kaupunkilaisten käyttöön. 1960- luvulla ihailtiin kaupunkia Mustankallion vesitornilla.

Harjun Terveydestä. Mikäli Mehiläinen hoitaa yksityisellä kävijänsä samalla liukuhihnalla kuin Harjussa, asiakkaat vaihtavat muualle. Rahalla voi valita, me köyhät emme, eli saamme sitä hoitoa, mitä armollisesti Mehiläisen bisnes antaa myöten. T. yksi senioripotilas

Millähän oikeudella ja kenen luvalla Jalkarannassa päättyvän tien kolmen rivariyhtiön lumet ajetaan kaupungin maille?

Ajatuksia herättäviä mielipiteitä eläimiä puolustavassa kirjoituksessa (3.2). Valistusfilosofi Jaakko Juteini (s. 1781) sanoi samaa: Älä kiusaa eläimiä, äläkä turmele maata, maa on meidän kotimme ja ihmisen tulee pitää huolta eläimistä ja maasta, se on kaikkien eläinten paikka. Kansanmoraali ilmenee siinä, miten se eläinlapsia ja eläimiä kohtelee.

Nyt meni hermot. Kävin äänestämässä, mutta ei taida auttaa Harjun terveyden Lääkäripalveluihin. Hoitajien vastaanotolle kyllä pääsee pian, mutta lääkäriin pääsy on tuskallisen hidasta. Jotain pitäisi tehdä.

Suomen presidentti voisi tehdä ehdotuksen, että kaikki EU-maat ja NATO-maat antavat kirjallisen vakuutuksen Putinille, että eivät varmasti hyökkää Venäjälle. Kuka ihmeessä sinne haluaisi hyökätä – ei Ukrainakaan.

FC Lahdella tuntuu olevan pakkomielle hankkia ulkomailta niin sanottuja vahvistuksia, ja oman kylän pojat joutuu penkille. Käsittämätöntä.

Mie kasvatan siin "köyhän naisen" oksakkaas rungonpätkäs komiata humalaa! Naura sie ihan vappaast, niin saat jottai iloo päivääs, kato meithää on moneks.

On vähintään outoa, että Päijät-Soten vanhusten kotihoidon nykyinen rappio ja heitteillejättö ei kiinnosta toimittajia.

270 000 työtöntä/60 000 avointa työpaikkaa. Kohtaanto-ongelman ratkettua jäisi vielä 210 000 "etuuksien" varaan. Iiron pointti oikeansuuntainen, mutta ongelma ei ole ihan suoraviivainen.

Hieno homma, VYK:ssa kerätään vanhoilta rahaa abien viinoihin konvia varten. Näin Vääksyssä.

"Minne joutuu se valtakunta, jonka paimenetkin nukkuu syvää unta, näkemättä, huomaamatta, mikä hetki yöstä on." Lainaus Pekka Simojoen laulusta Valtakunnassa kaikki hyvin.

Odottaako kadunhoitaja, että sattuu iso onnettomuus ennen kuin Ala-Tonttilankatu ajetaan tiekarhulla? Katu on vaarallinen.

Laatikkotehtaankatu ja Haapalankatu höylätty hyvin. Noh, onhan siellä mopokerho. Muut kadut laittomassa kunnossa. Asioilla on aina tärkeysjärjestys täällä Green Lahti Pölhölässä.

Mieti! Oletko itsesäälissä rypevä, oikutteleva narsisti. Sinua hoitavan voimia ja apua tarvitsee joku muukin. Sinulle kun mikään ei kelpaa. Terv. Turhautunut hoitaja

Menkää Kiinaan protestoimaan koronasta, sieltä se uusikin virus taas tulee. Terveyden- ja sairaanhoito ei vedä, jos hoitajia ei ole. Hengityskoneita protestoijat voisivat sairaaloille aluksi hankkia. Hoitajia muun muassa hyvinvointiyhtymä on tilannut Filippiineiltä. Eräs yhtymän tyyppi väitti näiden pelastavan kaikki. Josko ihan syrjäyttävät suomalaisetkin? Onko yhtymä laskuttanut jo Lahdelta vuoden 2020 kaikki sen kulut? Tuskin, rahaahan Lahdella on.

Päijät-Sote osti 3 500 000 eurolla Coxan osakkeita eikä saa vastikkeeksi muuta kuin hallituspaikan. PHKS:ssa ei voida leikata potilaita, kun ei ole sairaanhoitajia. Olisiko kannattanut käyttää raha toisin?

Palokunnantien päiväkoti suljetaan. Lapset ja henkilökunta siirtyvät muualle. Mistä syntyy 550 000 euron vuotuinen säästö? Siirtyvätkö laskut vain taskusta toiseen?