Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Kadunylitys olisi Hämeenmaan rimanalitus – rakentakaa suojatie hotellin kohdalle

Lahden pääkadun Aleksanterinkadun arvokkaan näkymän lopullista katkaisemista ei ole perusteltu kunnolla missään. Me Aleksanterinkadulla liikkuvat lahtelaiset, muut täällä asioivat ja aina niin toivotut matkailijat menettäisimme sillan myötä kauniin kaupunkinäkymämme. Jo vuonna 1878 kaavoitettu kaupunkimaisema luovutettaisiin korvauksetta Osuuskauppa Hämeenmaan hotellin maksukykyisimmille asiakkaille. Silta ei tulisi millään tavoin lahtelaisten käyttöön.

Hämeenmaan siltahanke on todella lyhytnäköinen. Kaupunkinäkymän turmeleminen olisi lopullista ja tuottaisi ympäristökaupunki Lahdessa Hämeenmaalle mainehaitan vuosikymmeniksi.

Osuuskuntien ja kuntapäättäjien sidoksia on pohdittu eri puolilla maatamme. Voi miettiä, olisiko siltahanke saanut yhtä paljon tuulta alleen kaupungin hallinnossa, mikäli sitä olisi ajanut jokin muu kaupparyhmittymä.

Jalo Paananen totesi kirjoituksessaan ( ESS 27.1.), ettei silta olisi ilmatilan loukkaus. Paananen on tässä aivan oikeassa. Louk­kauksen kohteena olisikin vanhan kaupunkikulttuurin ja -arkkitehtuurin harmoninen katu.

Kadun esteettisiä arvoja on lisätty kauniilla kausivaloilla. Aleksanterinkadun näkymiä on mahdollista yhä parantaa niin kauan kuin katua ei muuteta yhden yrityksen asiakkaiden maisemaksi.

Rakentakaa suojatie hotellin kohdalle. Me kaikki vältymme sillan haitoilta.