Lukijalta | Varusmiehiä pidetään nälässä

Varusmiesten ruokkimatta jättämisessä on kyse vain Puolustusvoimien kyvyttömyydestä, sekä siitä, että kalliit aseet ovat ihmisiä tärkeämpiä. Kymmenen miljardia löytyy kyllä hävittäjiin tuosta noin vaan, mutta varusmiesten ruokatilanne on sama vuodesta toiseen.

Ei ole mitään tekosyytä pitää varusmiehiä nälässä ja huonolla ruoalla rauhan aikana, etenkin kun Suomi on (olevinaan) rikas sekä maailman onnellisin maa.

Armeijaa ei kannata käydä, eikä maata kannata puolustaa, jos se ei kykene ruokkimaan sotilaitaan ja kansalaisiaan edes silloin, kun siihen ei kohdistu minkäänlaista taloudellista tai sotilaallista painostusta.

6–12 kuukauden ajanjakso erityisissä olosuhteissa vietettynä ei karaise ketään siinä määrin, että ”kyky selviytyä vähällä ruoalla” säilyisi lopun elämää. Olen erittäin iloinen ja ylpeä niiden nuorten miesten osalta, jotka eivät sulata kaikkea mukisematta, vaan käyttävät omaa päätään ja uskaltavat panna vastaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut