Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Ei Aleksin silta ole ”ilmatilan loukkaus”

Mielipidepalstoilla on usein käsitelty Aleksanterinkadun ylittävää siltahanketta. Ilmeisesti kaikki kirjoitukset ovat olleet kielteisiä.

Näyttää siltä, että Lahden keskustan kaupunkikuvaa ei saa muuttaa. Onneksi kadulle ei ole tulossa uudisrakennuksia. Kuinkahan Aleksi 5 onnistui saamaan rakennusluvan aikoinaan!

Minun mielestäni kaupunkikuva ja katukuva saa muuttua ajan saatossa. Totta kai uuden rakennelman on oltava paikkaansa harmonisesti sopiva. Mielestäni uusi ylikulkusilta sopii mainiosti Aleksille.

Kun kulkee Keski-Euroopan kaupunkien kävelykatuja, on kadun ylittävä silta mieluummin vakio kuin poikkeus. Ei silta Lahdessakaan ole mikään ”ilmatilan loukkaus”. Se on upea lisä luomaan lahtelaisuutta.

Museo on nyt kriittinen. Veikkaan, että kun viidenkymmenen vuoden kuluttua mietitään sillan purkua ja vaihtamista aivan vain rakennusteknistä syistä, tulee museo vaatimaan ehdottomasti sillan säilyttämistä, koska se on olennainen osa kaupunkikuvaa ja lahtelaisuutta.

Lausunto on niin painava, että vanha silta joudutaan kustannuksista huolimatta entisöimään mitään muuttamatta.