Lukijalta | Uskonnonvapaus kuuluu jokaiselle

Kirjoituksessa "EU-komissio aikoo kaventaa sananvapautta" kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) käsittelee EU-rikosten luettelon laajentamista kattamaan vihapuheen ja -rikokset. Siihen varmaan voidaan yhtyä, että tehtävä ei ole helppo. Vihapuheen määrittely ja rajanveto sananvapauteen on vaikeaa.

Oudolta sen sijaan kuulostaa väite, että esityksen keskeisiä tarkoituksia olisi myös uskonnonvapauden rajoittaminen.

Kirjoituksesta syntyy myös vaikutelma, että olisi vastakkainasettelu kristityt vastaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Hyväksyykö Räsänen kristityiksi vain sen osan kirkkomme jäsenistä, joka on perinteisen avioliittoetiikan kannalla?

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvissa on edelleen kirkon jäseniä, vaikka monet ovat kohdanneet loukkauksia ja vihapuhetta. Lisäksi kirkkoon kuuluu suuri joukko meitä heidän tukijoitaan. Eikö Räsänen hyväksy meitä kristityiksi?

Sateenkaarijärjestöt saavat valtiolta ja kunnilta vähäistä rahoitusta, eivät vahvaa, kuten Räsänen kirjoitti. Rahoitusta saavat monet muutkin kansalaisjärjestöt. Heitä tukeva kirkkopoliittinen Tulkaa kaikki -liike ei saa rahoitusta mistään ulkopuolelta.

Ikävä kyllä kirkossamme on siis vastakkainasettelua. Toivon, että se vähenisi ja että arvostaisimme toisiamme kristittyinä, vaikka emme ole kaikesta samaa mieltä. Muuttakaamme yhdessä seurakuntamme sellaisiksi, että sateenkaariväki tukijoineen ja myös heitä vieroksuvat tuntevat olonsa turvallisiksi!

Kirjoittaja on lahtelainen kirkkovaltuutettu.