Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lukijalta | Parisuhteen tukeminen on äärimmäisen tärkeää tulevilla hyvinvointialueilla

Vanhempien parisuhteella on suuri vaikutus koko perheeseen. Aikuisten oman elämän haasteet, parisuhteen pulmat ja tulehtunut kodin ilmapiiri heikentävät lasten ja nuorten hyvinvointia, erityisesti ongelmien pitkittyessä.

Tiedämme jo tässä vaiheessa, että pitkittynyt koronatilanne on vaikuttanut ja vaikuttaa perheisiin: niin parisuhteiden kuin lasten ja nuorten hyvinvointiin. Perheiden sisäiset haasteet ovat lisääntyneet, huolet kasaantuneet ja nämä näkyvät sekä fyysisenä että psyykkisenä pahana olona.

Huonovointisuuden jatkumisella perheissä voi olla vakavat seuraukset. Nyt tarvitaan pitkäjänteisiä ja koko perhettä tukevia keinoja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen ja turvaamiseen jatkossa.

Tiedämme, että vanhempien parisuhdetta tukemalla voidaan auttaa koko perhettä. Toimiva vanhempien parisuhde luo hyvinvointia elämään, se edistää fyysistä terveyttä ja mielen hyvinvointia.

Perheet kaipaavat ammattilaisilta tukea parisuhteeseen, mutta palvelut koetaan usein vaikeasti saavutettaviksi tai niistä ei ole riittävästi tietoa. Parisuhteen tukeminen ja erilaisten parisuhteen palveluiden järjestäminen on siis äärimmäisen tärkeää tulevilla hyvinvointialueilla.

Palvelut koetaan usein vaikeasti saavutettaviksi tai niistä ei ole riittävästi tietoa.

Tämä tarkoittaa tiivistä julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyötä ja vastuunkantoa, jotta kaikki apua tarvitsevat saavat tarvittavaa tukea.

Koronatilanne asettaa päättäjät avainasemaan edistämään parisuhteille tarjottavien palveluiden saatavuutta ja riittävää tarjontaa. Näin tuemme myös kasvavien lasten ja nuorten hyvinvointia.

Parisuhteen huomioon ottaminen säästää siis inhimillistä kuormitusta, sekä yhteiskunnan hyvinvointikustannuksia.

Kirjoittaja on toiminnanjohtaja, psykologi, psykoterapeutti Parisuhdekeskus Kataja ry