Lukijalta | Sama­palkkaisuus tavoitteeksi uudella hyvinvointialueella

Vuonna 2023 tapahtuu Suomen suurin liikkeenluovutus, kun sosiaali- ja terveyshenkilöstö, pelastusalanhenkilöstö sekä osa kuntien tukihenkilöstöstä siirtyy tulevan hyvinvointialueen palvelukseen. Tällöin hyvinvointialueille siirtyy noin 215 000 työntekijää sekä viranhaltijaa. Muutos vaikuttaa kuntiin, kun tehtävät kaventuvat ja henkilöstömäärä puolittuvat.

Tällöinkin tulevia hyvinvointialueita sitoo samapalkkaisuusperiaate, toisin sanoen samanarvoisesta työstä tulee maksaa sama palkka. Puheessa ollut palkkojen harmonisaatio perustuu työntekijöiden kohteluun syrjimättömästi. Tätä kuuluu tulevan työnantajan eli hyvinvointialueen noudattaa.

Valitettavasti on ollut niin, että palkkasyrjintäasioissa sote-ala on korostunut. Tasa-arvonasiain neuvottelukunta seuraa tarkasti sote-alan kehitystä. Myös koronakriisi on korostanut sote-alan epätasa-arvoa.

Tulevat aluevaalit ovat siis myös tasa-arvovaalit, joissa valitaan myös henkilöstön tilannetta ymmärtävät päättäjät. Käytä siis ääntäsi.

Kirjoittaja on lahtelainen aluevaaliehdokas (sd.).

Valitettavasti on ollut niin, että palkkasyrjintäasioissa sote-ala on korostunut.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut