Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Henkilöstöpolitiikalla voi lisätä sote-alan houkuttelevuutta

Jokainen ammattilainen haluaa tehdä työnsä hyvin ja tarvitsee työn merkityksellisyyttä. Työn merkitystä ei tarvitse hakea, kun puhutaan terveydenhuollon, sosiaalityön ja pelastustyön ammattilaisista.

Kun ihmisellä on merkityksellistä työn sisältöä ja hänellä on mahdollisuus onnistua siinä, hän on tyytyväinen ja jaksaa työssään – saaden siitä energiaa ja iloa.

Miksi meillä kuitenkin on kymmeniä tuhansia hoitoalan ammattilaisia, jotka ovat lähteneet muihin töihin, ja nykyisistäkin osa pohtii alan vaihtoa? Tulevaisuudessa me tarvitsemme hoitoalalle jo pelkästään eläköitymisen takia valtavasti uusia työntekijöitä. Koulutusta alalle pitää lisätä, mutta tarvitsemme myös ulkomaista työvoimaa.

Väestömme ikääntyy ja hoidon sekä hoivan tarve tulee lisääntymään suuresti. Kaikki kotona asumisen tukemisen keinot sekä terveyttä ylläpitävät toimenpiteet tulee ottaa käyttöön. Silti tarvitsemme hoitoalan ammattilaisia lisää. Muillakin aloilla työvoimapula kasvaa, joten kilpailu hyvistä työntekijöistä kiihtyy.

Hyvät työolosuhteet ovat ensiarvoisen tärkeä motivaatiotekijä työvoiman pitämiseksi sekä ammattilaisten houkuttelemiseksi alalle. Hyvinvointialueilla pitää kiinnittää huomiota hyvään johtamiseen ja henkilöstöpolitiikkaan: sitä kautta luodaan alalle houkuttelevuutta. Henkilöstön ja asiakkaiden ottaminen mukaan kehitystyöhön on mielestäni todella tärkeää.

Asiakkaiden tyytyväisyys vaikuttaa myös olennaisesti työssä jaksamiseen. Jos asiakkaat eivät saa yhteyttä palveluun, joutuvat jonottamaan päivystyksessä tai ylipäänsä hoitoon pääsyä, asiakkaiden tyytymättömyys kaatuu hoitohenkilökunnan niskaan. Jokainen haluaa tehdä työnsä hyvin, mutta toimimattomat prosessit lisäävät työkuormaa entisestään.

Hoitohenkilökunnan työkuormaa voidaan keventää vähentämällä hallinnollisia töitä.

Seija Kraft Tapionsalo

Mielestäni palveluprosessit pitäisi siis kehittää asiakkaita ja henkilöstöä kuunnellen ja toimivia malleja hyödyntäen. Kaikki teknologian tuomat mahdollisuudet on hyödynnettävä, hyviä ratkaisuja voi löytyä myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

Hoitohenkilökunnan työkuormaa voidaan keventää vähentämällä hallinnollisia töitä. Tässäkin automaatiolla tulee olemaan iso rooli.

Hallituksen tehtävä on huolehtia suuremmista linjauksista, jotta meillä on riittävästi henkilöstöä myös sote-alalla, mutta hyvinvointialueilla pitää osata tehdä oikeanlaisia päätöksiä nimenomaan työolojen ja organisoinnin suhteen.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen uusien valtuutettujen pitää olla fiksuja, viisaita ja avoimia kehitystyölle. Tarvitsemme hyviä johtajia, jotta saadaan työn motivaatiotekijät kohdalleen ja tärkeät ammattilaisemme jaksamaan tärkeässä työssään, niin että se tuo iloa ja energiaa eikä uuvuta.

Kirjoittaja on Kokoomuksen Lahden kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja aluevaaliehdokas (kok.).