Lukijalta | Soten, pelastustoimen ja oppilashuollon turvaaminen kuuluu meille kaikille

Arjen turva vai muutoksen hurma? Siinäpä sitä on paljon saman otsikon alle. Alueet ja uudet maakunnalliset toimintamallit vaan tulevat, tahdomme tai emme. Tätä sote-uudistusta on vuosia tahkottu, jahkailtu ja haudottu kuin kilpikonnaa kalliolla konsanaan.

Nyt olemme kaikki uuden edessä ja samalla asemalla. Lähtöpysäkillä ei ole yhtä oikeaa osoitetta eikä pikamatkan hintaa. Pitää vaan lähteä mukaan.

Paikalliset terveysasemat ja monipalvelukeskukset pitää pystyä joka kunnassa jatkossa turvaamaan, niiden saavutettavuutta pitää yksinkertaistaa sekä monipuolistaa niiden palvelutarjontaa.

Eikä vain todeta, että ei pystytä. Pystytään, jos on aitoa halua ja tahtoa kehittää koko maakunnan vetovoimaa. Tärkeää on myös vahvistaa sopimuspalokuntia ja paikallisia vapaapalokuntia hyvin toimivine ensivasteyksiköineen. Ne ovat kuntalaisten turvallisuuden kannalta elintärkeitä. Paikalliset neuvolapalvelut tulee turvata, ja ikäihmisten hoitoon pääsyä pitää helpottaa. Nämä vahvistavat asukkaiden hyvinvoivaa arkea. Meidän jokaisen yhteinen tehtävämme on puolustaa niitä.

Soten, pelastustoimen ja oppilashuollon turvaaminen kuuluu meille kaikille. Nämä edellä mainitut pitää olla yhteinen tahtomme. Ei vaan puheissa, vaan myös teoissa.

Kirjoittaja on aluevaaliehdokas (Hämeen sitoutumattomien ja KD:n yhteislista).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut