Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | LUTin ja LABin koulutuspaikat luovat toivoa koko maailmalle

Uudet koulutusvastuut Lappeenrannan-Lahden teknilliselle yliopistolle ja LAB-ammattikorkeakoululle ovat tärkeä piristysruiske koulutuspaikkakuntien lisäksi niiden lähiseuduille. Rehtoreiden Juha-Matti Saksan ja Turo Kilpeläisen ja alueen monen toimijan yhteistyö ja sitkeä uurastus tuotti tulosta, onnittelut!

Maailma janoaa ratkaisuja kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi. LUT ja LAB pystyvät tuottamaan niitä tieteen ja koulutuksen keinoin, mikä antaa toivoa koko maailmalle.

Luonnontieteiden ja tekniikan osaamisen rinnalle tarvitaan talousosaamista sekä ymmärrystä ihmisten ja yhteisöjen toiminnasta. Yhteiskuntatieteiden tulo LUTiin on siksi erityisen tervetullut lisä, jolla voimme syventää näkemystämme murroksen toteutumisesta.

Lappeenrannan kaupunki on omassa taloussuunnitelmassaan sitoutunut tukemaan yhteiskuntatieteellistä koulutusta.

LAB-ammattikorkeakoulun saama sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusvastuu tuo myös kauan kaivattua helpotusta suurteollisuuden ja sähköistyvän liikenteen osaajapulaan sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Lahden sähköisen liikenteen klusterin yritykset tarvitsevat pikaisesti osaavaa työvoimaa, ja ensiapua haetaan jo syksyllä alkavalla muuntokoulutuksella.

Uudet koulutusvastuut lisäävät myös kaupunkien vetovoimaa, kun ne pystyvät tarjoamaan monipuolisempaa koulutustarjontaa eri aloilta.

Uudet koulutusvastuut lisäävät myös kaupunkien vetovoimaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valmistellut nämä koulutuspaikkojen lisäykset hallitusohjelman mukaisesti. Ne ovat osa hallituksen pyrkimystä koulutustason nostoon, hakijasuman purkamiseen sekä alojen ja alueiden osaajapulaan vastaamiseen.

Kirjoittajista Holopainen on Vihreiden varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä, Soinikoski kansanedustaja (vihr.) Hämeen vaalipiiristä.