Chiméne Bavardin Esalainen Ansioluettelo videolla, yllättäviä vahvuuksia ja juuri oikea asenne – Kesätöiden hakeminen ei ole ihan helppoa puuhaa

Onneksi en ole enää nuori. Nykyajan nuoret ovat kovin fiksuja, sanavalmiita ja itsevarmoja, vaikka heillä on valtavasti paineita monesta suunnasta. Näin huomaan ajattelevani monesti, kun pääsen haastattelemaan vaikkapa lukiolaisia tai ammattikoululaisia.

Viimeksi näin kävi viime viikolla tehdessäni juttua nuorten kesätyöpaikoista. Löysin sosiaalisen median avulla kaksi 17-vuotiasta tyttöä, joilla on työkokemusta jo useammalta kesältä oman aktiivisuuden ansiosta. Toinen saanut työpaikan soittamalla siskon työpaikan pomolle ja toinen oli tehnyt vaikutuksen tet-harjoittelussa.

Silti haastateltavani tiesivät, miten vaikeaa kesätyöpaikan löytäminen voi olla. Kaverit ovat kertoneet ja he ovat nähneet lukuisia kesätyöpaikkailmoituksia, joista ensimmäiset julkaistaan jo ennen joulua. Ilmoitusten perusteella työantajat tuntuvat etsivän persoonallisia ja tehokkaita monen asian osaajia, joilla on asiakaspalveluasennetta eikä työn määräkään pelota. Innokkuutta ja motivaatiota arvostetaan.

Hakuilmoituksissa toitotetaan, että pitää ”erottua joukosta” ja ”yllättää vahvuuksilla”. Ei mikään ihan helppo homma vaikka 16-vuotiaalle.

Pelkkä paperinen hakemus ei tietenkään enää riitä joka paikkaan. Pitää osata tehdä ansioluettelostaan video tai olla luonteva verkkohaastattelussa. Jotain sopivan erikoista, että erottuu mahdollisesti satojen hakijoiden joukosta. Mutta ei mitään liian hullua.

Kesätyöntekijöiden rekrytoinnista on tullut myös näyttävä osa yritysten brändin rakentamista. Monet iso firmat lähettävät medioille tiedotteita ja järjestävät kampanjoita, joissa kertovat mitä töitä on tarjolla ja mitä kesätyöpaikka voi nuorelle myöhemmin merkitä. Innokkaimmat tarjoavat haastateltaviksi firmojensa entisiä kesätyöntekijöitä kertomaan oman menestystarinansa.

Yllättävän moni työnantaja mainitsee, että kesätyöpaikka voi olla alku pitkälle ja monipuoliselle uralle. Eli jalka kannattaa todella yrittää saada itselleen mieluisan oven väliin. Esimerkiksi Hartwallilta kerrotaan, että sen palveluksessa on paljon sellaisia työntekijöitä, jotka ovat aloittaneet kesätyöntekijöinä kymmeniä vuosia sitten. Kesätyöpaikka on varmasti ollut enemmän kuin sopiva, jos samaan paikkaan on hakenut vuosi toisensa jälkeen.

Tiedotteiden perusteella työnantajat tiedostavat roolinsa ensimmäisen työkokemuksen tarjoajana. Se onkin tärkeää, sillä kukaan tuskin unohtaa ensimmäistä työpaikkaansa. Huonot kokemukset kiirivät nopeasti muiden korviin.

Osa nuorista haluaisi, että kouluissa neuvottaisiin kesätyöpaikkojen hakemista. Myös TE-keskuksen asiantuntija oli haastattelussa sitä mieltä, että nuoret tarvitsevat aikuisen apua ja tukea hakemuksia tehdessään. Asiaan pitäisi panostaa jo koulussa. Vinkkejä hakemuksen ja ansioluettelon tekemiseen voi saada esimerkiksi Ohjaamosta.

Työelämän asiantuntijan ja työnantajien vinkit hyvään hakemukseen voi tiivistää muutamaan simppeliin asiaan, jotka pätevät myös aikuisille hakijoille. Ole rehellinen kun kerrot osaamisestasi. Kerro miksi paikka kiinnostaa. Ole huolellinen, kohtelias ja tavoitettavissa. Tai kuten asiantuntija sanoi: erotu eduksesi perusasioilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut