Lukijalta: Aluevaaleissa päätetään myös uudesta "puoluetuesta”

Juhani Sirkiä

7.1.2022 Iltalehdessä oli uutinen ”Perussuomalaiset kieltäytyy Hämeessä uudesta 'puoluetuesta”.

Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra totesi: ”Aika monta hoitajaa näillä hyväveli-kerhojen rahoilla saataisiin palkattua”.

Mikä tämä uusi ”puoluetuki” on? Esimerkiksi Päijät-Hämeessä tulevien aluevaltuustojen puolueryhmärahaksi on kaavailtu 8 000 euroa ja sen lisäksi jokainen aluevaltuutettu saisi 4 000 euroa. Tämä siis kokouspalkkioiden päälle/tilalle – tarkalleen en asiasta tiedä.

Tästä uudesta ”puoluetuesta” on kirjoitettu aiemmin muun muassa Maaseudun tulevaisuus - lehdessä. Iltalehdessä uutisoitiin 20.9.2021: ”Uusi ”piilopuoluetuki” jopa 5 000 euroa / aluevaltuutettu. Kokoomus, SDP ja Keskusta kannattavat, PS ja KD vastustavat”.

Olen kuullut perussuomalaisilta, että muut puolueet eivät ole selittäneet sitä, mihin he ko. rahoja tarvitsevat ja mitä hyvää he aikovat rahoilla saada aikaan.

Minä ymmärrän ja uskon muidenkin ymmärtävän, että asialliset kokouspalkkiot ovat ok, mutta kaavaillut aluevaltuustorahat ylittävät normaalit kokouspalkkiot.

Valtiovarainministeriössä laskettiin elokuussa 2021, nämä ”piilopuoluetuiksi” kaavaillut rahat aiheuttaisivat koko Suomen aluevaltuustoissa peräti 8,3 miljoonan euron vuosikustannukset.

Kyseessä on siis melkoinen rahamäärä, jolla voitaisiin hoitaa sairaitakin.

Perussuomalaiset eivät siis kannata tätä uutta ”piilopuoluetukea”, joka on tulossa aluevaltuustojen myötä Suomeen.

Kirjoittaja on biologian ja maantieteen opettaja, aluevaaliehdokas (ps)

Kommentoi