Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Terveysasema säilytettävä Vesikansassa

Keskustalle on tärkeää, että palvelut ovat lähellä ihmisiä. Meidän keskustalaisten aluevaaliehdokkaiden mielestä terveysasema on säilytettävä jatkossakin Vesikansassa.

Alueen asukkailla on ollut ihan aiheellisia huolia alueen terveyspalveluiden tulevaisuudesta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän hallitus on päättänyt lopettaa Vesikansan sote-keskuksen avosairaanhoidon lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot ja siirtää ne Salpakankaalle.

Tämä ei ole se kehityssuunta, jota voimme kannattaa. Mielestämme Vesikansan terveysasemalta on jatkossakin hyvä löytyä lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotot, vaikka esimerkiksi siten, että lääkäri olisi muutaman päivän viikossa terveysasemalla.

Vesikansassa asuu muutamia tuhansia asukkaita; lapsiperheitä, työssäkäyviä ja ikäihmisiä. Tämän lisäksi Vesikansassa on kaksi ala-astetta. Vaikka välimatkat eivät olekaan Lahteen ja Vääksyyn kuin 10-15 kilometriä, niin mielestämme on perusteltua, että asutuskeskittymästä löytyy terveysasema.

Näin voidaan parantaa hoidon saatavuutta ja voidaan myös ennaltaehkäistä sairauksien pahenemista, kun on tarpeeksi matala kynnys mennä hoitoon lyhyen etäisyyden ansiosta.

Me keskustalaiset aluevaaliehdokkaat tulemme pitämään huolen siitä, että terveysasema säilyy jatkossakin Vesikansassa. Muun muassa näistä asioista päätetään hyvinvointialueen aluevaltuustossa. Tämän takia tulevissa aluevaaleissa kannattaa käyttää äänioikeuttaan.

Kirjoittajat ovat aluevaaliehdokkaita (kesk.)