Lukijalta | Joutuisat ja turvalliset terveyspalvelut

Aluevaalit ovat nyt tammikuussa. 1.1.2023 aloittava Päijät-Hämeen hyvinvointialue saa 69-jäsenisen valtuuston.

Hyvinvointialueen palvelut käsittävät terveyspalvelut, sosiaalipalvelut ja pelastuspalvelut mukaan lukien ensihoito. Nämä ovat asukkaille ne kaikkein tärkeimmät palvelut. Jatkossa kunnille ei ole mitään roolia eikä sananvaltaa näiden palveluiden tuottamisessa ja järjestämisessä.

Nyt on haastava hetki. Kun uusi aluevaltuusto 1.3.2022 aloittaa, neljän ensimmäisen kuukauden aikana tehdään tärkeimmät päätökset. Muodostetaan keskeiset rakenteet ja toimintatavat.

Aluevaltuusto valitsee hallituksen ja tarkastuslautakunnan. On myös tulossa sotevaliokunta ja asiakasvaliokunta.

Tärkeää on turvata asukkaille hyvät palvelut joutuisasti. Jonoista pitää päästä eroon. Asukkaalla on oikeus päästä hoitoon kohtuullisessa ajassa.

Asukkaalla pitää olla oikeus valita palvelupaikkansa. Paras lopputulos saadaan hyvinvointialueen, yritysten ja järjestöjen yhteistyöllä. Ei ole merkitystä kuka palvelut tuottaa, vaan että asukkaat saavat palvelut joutuisasti ja laadukkaasti.

Uusia veroja ei tarvita, vaan tehokasta toimintaa. Tärkeää on, että toiminta on oikeudenmukaista ja tasapuolista.

Pelastuspalvelujen riittävien resurssien turvaaminen on oikein,

Olen 25 vuoden ajan keskittynyt terveys- ja sosiaalialan luottamustehtäviin. Tämän vahvan osaamiseni avulla haluan laittaa itseni likoon ja puolustaa terveyspalveluja Päijät-Hämeessä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut