Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Toiset olisivat jo yleislakossa – miksi meitä ei arvosteta?

Muutama sana viimeisestä kahdesta vuodesta ja näistä uusista ravintola- ja tapahtuma-alan rajoituksista.

Jos olisi minkä tahansa muun alan duunarit kyseessä, tukitoimista olisi sovittu etukäteen. Ja jos ei olisi, maassa olisi luultavasti jo yleislakko päällä.

Onko tämä meidän alan arvostuksen puutetta, vain mistä tämä johtuu? Meidän alalla tehdään tätä hommaa 365 päivää vuodesta.

Ollaan yleensä aina silloin hommissa kun muut on vapaalla ja juhlimassa, iltaisin, viikonloppuisin.

Me ravintoloissa työskentelevät ollaan aina valmiina hymyssä suin palvelemassa teitä rakkaat asiakkaat. Se on meille kunnia-asia, asiakas on aina oikeassa. #rakkaudestalajiin

Ravintoloitsijamme keikkuu konkurssin partaalla ja duunarit näkee nälkää jo toista vuotta putkeen.

Mutta.

Miksi meidän alaa kohdellaan vuodesta toiseen näin ala-arvoisesti?

”Rajoitukset tiukkenevat ravintola-alalla – kaikki ravintolat kiinni klo 18”

Uudet rajoitukset tulevat johtamaan lisääntyvään määrään ravintola-alan lomautuksia ja irtisanomisia. Sama tilanne on myös muun muassa tapahtuma-alalla, joka rajoitusten takia sulkeutuu lähes kokonaan.

PAM on toistuvasti vaatinut työttömyysturvaan parannuksia ja viiden päivän omavastuuajan poistamista. PAM on myös vaatinut tukipäätöksiä, jolla korvattaisiin täysimääräisesti työntekijöiden palkanmenetykset.

Mutta mitään ei tapahdu, koko ala roikkuu päivästä toiseen löysässä hirressä.

Ihan kuin meillä ei olisi väliä!

Ravintola ja tapahtuma-ala on iso joukko ihmisiä, jotka ovat kuukausi toisensa jälkeen koko korona ajan kamppailleet epävarmuudessa.

Nyt olisi tärkeintä saada kaikille nopeasti riittävä työttömyysturvan taso näiden rajoitusten vuoksi jälleen työnsä ja toimeentulonsa menettäville työntekijöille.

Uusista rajoituksista kärsivät työntekijät ovat jääneet jälleen kokonaan huomioimatta!

Vaikuttaa siltä, että maan hallitus on unohtanut työntekijöiden oikeudet toimeentuloon ja työn tekemiseen. Sama työväki on kohta kaksi vuotta ollut koronakriisin maksajina ja tilanne on heidän kannaltaan kestämätön.

Ravintoloitsijamme keikkuu konkurssin partaalla ja duunarit näkee nälkää jo toista vuotta putkeen.

Tuntuukin, että tilanne meidän alan kohtelun osalta vaan huononee.

Tähän loppuun minun on Suomen sosiaalidemokraattien jäsenenä pakko myöntää, että tällä hetkellä hävettää tämä meidän tämänhetkinen kohtelu. Vaadinkin Suomen hallitukselta ja myös meidän puolueelta välittömiä tukitoimia, muutoksia ja tilanteen parempaa huomioimista koko tapahtuma ja ravintola-alalle.

Halutaanko me että Suomessa voi kaiken tämän jälkeen nauttia kulttuurista, käydä keikoilla tanssimassa tai syödä herkullista käsityönä tehtyä suomalaista ruokaa ravintoloissa?

Kuuleeko kukaan näitä meidän hätä huutoja siellä eduskunnassa?

Jotain tarttis tehdä ja nopeasti. Auttakaa meitä, ennen kuin on liian myöhäistä!!

Kirjoittaja on lomautettu rafladuunari ja toistaiseksi vielä Sdp:n jäsen Lahesta.

Tiukkojen rajoitusten aiheuttama asiakaskato ajanut lahtelaiset baarit ja pubit ennennäkemättömään ahdinkoon – "Lehdistö pelottelee ihmisiä, että vaikka joulukirkossa ei ole koronan häivää, niin auta armias, jos menet ravintolaan"