Lukijalta | Onko kaikki kivet käännetty Lahden Onnikoti Harjun hoitajapulan ratkaisemiseksi?

Tuntuu oudolta, että ollaan valmiita maksamaan yli 10 000 euroa työntekijää kohti ulkomaille, jotta Suomeen saadaan vierastyövoimaa vaikkapa Filippiineiltä. Samaan aikaan tarjotaan suomalaisille valmiille hoitajille yleensä minimipalkkaa yksityisellä sosiaalipalvelualalla, joka nykyisen palkkataulukon mukaan on G19C, maksimissaan noin 2 300 euroa kuukaudessa.

Mehiläisellä on sama palkka käytössä monissa yksiköissä. Monet muut yksityiset toimijat maksavat jo nyt korkeampaa peruspalkkaa.

Onnikoti Harjun sijainti Lahdessa on ihanteellinen hyvien liikenneyhteyksien päässä Päijät-Hämeen keskussairaalaa vastapäätä. Näistä tekijöistä lähtökohtaisesti ei luulisi olevan vaikeata löytää hyviä ja osaavia hoitajia tekemään arvokasta, mutta palkkauksessa aliarvostettua työtä.

Harjun tulevaisuus on siis uhattuna hoitajapulan johdosta (ESS 8.1. 2022). Onko oltu valmiita tarkistamaan palkkauksen kohentamisen vaikutusta työvoiman saatavuuteen? Ilmeisesti ei, jos tilanne on jo näin paha. Houkuttelevuus alalle näyttää huonolta.

Itse olen tehnyt töitä kehitysvammaisten parissa jo 25 vuotta, se on erityisen haastava työala, kun hoidetaan ihmisiä, joiden käsityskyky on hyvin rajallinen. On myös paljon hoidollista työtä, työssä kohdataan asukkaiden väkivaltaa, ja työstä maksetaan pahimmillaan minimipalkkaa.

Vammaistyö on ollut hyvinkin monipuolista siirtymistä laitoshoidosta itsemääräämisoikeuteen ja omanlaiseen asumiseen ryhmäkodissa.

Onko oltu valmiita tarkistamaan palkkauksen kohentamisen vaikutusta työvoiman saatavuuteen?

Mistä sitten apua hoitajapulaan? Palkkaus paremmaksi ja työtä arvostavammaksi, hyvät koulutusmahdollisuudet ja uralla eteneminen. Riittävät miehitykset vuoroihin (hoitajamitoitus ottaa huomioon hoidollisuuden ja erityistarpeet) ja toimivat työvälineet eli potilasohjelmistot selkeämmiksi.

Työn kuormituksen pitää olla inhimillistä, toimitilojen kestäviä ja turvallisia kaikille, kesällä ei sisätilassa saa läkähtyä kuumaan ja talvella palella sisällä. Harjun kaltaisessa uudessa rakennuksessa ei pitäisi olla tällaisia ongelmia, kuten vuosikymmeniä sitten rakennetuissa taloissa.

Hoitajat arvostavat itse työtään suuresti ja tekevät sitä usein epäkiitollisissa olosuhteissa; tehdään tuplavuoroja ja ylitöitä, lopulta voimat loppuvat ja jäädään pitkillekin sairaslomille.

Tunnetaan syyllisyyttä siitä, että ei ole pystytty tekemään vieläkin enemmän niiden ihmisten hyväksi, jotka palkan lopulta maksavat, työnantajahan on vain se välikäsi. Tämä välikäsi toki pyrkii maksimoimaan tuotot ja voitot osakkeenomistajiensa hyväksi.

Kirjoittaja on vammaistyön lähihoitaja.

Lakimuutos onnistui, hoitajapula unohtui ja ympärivuorokautiset hoivapaikat vähenivät hoitajapulan vuoksi

Huolenpitovoimasta lääke sote-työvoimapulaan? – Myös työn tekemiseen liittyvien arvojen kohtaamisella on vaikutusta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut