Lukijalta: Hymy tavoittaa maskin takaakin

Nitta Käki

Meillä on 365 uutta päivää käytettävissämme. Hymy ei ole kuulunut isosti elämäämme viime aikoina. Ajattelemme ehkä, ettei se maskin takaa näy kenellekään ja että tautitilastot ja rajoitukset ovat niin vakava asia, ettei hymyyn ole aihetta.

Minulla on tapana joka aamu herättyäni loihtia hymy kasvoilleni ja kiittää uudesta päivästä, johon olen saanut herätä. En tiedä, minkälaisen fysiologisen reaktion se kehossani aiheuttaa, mutta tunnen, että jotain hyvää tapahtuu. Se luo valoa mieleen.

Hymyn vaikutusta lienee tutkittukin, mutta ei siitä paljon puhuta. Luultavasti hymyn voimaa pidetään niin marginaalisena, ettei siitä kannata rummuttaa. Se hukkuu kaikkeen ”tärkeämmän asian” tietotulvaan.

Kuitenkin olen huomannut, että hymy maskin takaakin yltää vaikkapa kassalla minua palvelevalle henkilölle, kun kohtaan hänet hetkeksi katseella. Uskon, että se on meille molemmille voimaannuttava hetki.

Noita hetkiä ei tässä ajassa ole yhtään liikaa – mutta voimme jokainen luoda niitä joka päivä lisää!

Kasvomaskit vaikeuttavat kuuron elämää

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut