Lukijalta | Jatketaan vain vanhaan malliin – Nato-intoilu ei ole turvallisuus-, vaan uhkatekijä

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toistuvasti tehnyt selväksi sen, että Suomi tekee ulko- ja turvallisuuspoliittiset ratkaisunsa itsenäisesti. Venäjä on asiasta taatusti täysin tietoinen.

Venäjän virallisen propagandan sävy Suomea ja Ruotsia kohtaan on lähinnä vihjailua verrattuna siihen rajuun ryöpytykseen, jota presidentti Vladimir Putin kohdistaa Yhdysvaltoihin ja Natoon. Huomionarvoista on myös se, ettei Kreml esitä mitään uhkavaatimuksia Suomen ja Ruotsin pysymisestä Naton ulkopuolella.

Venäjän ulkoministeriön tiedotusosaston johtaja Marija Zaharova toistaa vain aiemmin esitetyn näkemyksen siitä, että Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys johtaisi vastatoimiin. Hän teki jouluaaton tiedotustilaisuudessaan selväksi, että Venäjän vaatimus Naton laajenemisen pysäyttämisestä koskisi myös Suomea ja Ruotsia (IS 26.12.).

Nato ja viidennen artiklan käyttö tekisivät kriisissä Suomesta sotatantereen.

On täysin selvää, että Suomen liittyminen Natoon ”pakottaisi” Venäjän siirtämään lisää joukkoja uudelle ”Nato-rajalle”.

Teoriassa Nato-jäsenyydestä päättäminen on hakijan ja Naton jäsenmaiden asia. Käytännössä Yhdysvallat johtaa Natoa.

Suomen ei ole syytä muuttaa linjaansa. Suomen Natoon liittymistä kiihkeästi haluavien kannattaa ottaa huomioon, mitä Yhdysvalloissa on viime aikoina tapahtunut.

On jo väitetty, ettei Yhdysvallat ole enää demokratia ja se jopa olisi lähellä sisällissotaa. Tuore yhdysvaltalainen kysely on paljastanut, että jopa 17 prosenttia Donald Trumpia tukevista republikaaneista olisi valmis käyttämään väkivaltaa, saadakseen palautettua Trumpin presidentiksi.

Paras turvatakuumme on yhä suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella oleminen.

Suomen tulee pysyä sotilasliittoon kuulumattomana maana. Nato ja viidennen artiklan käyttö tekisivät kriisissä Suomesta sotatantereen. Nato-intoilu ei ole turvallisuus-, vaan uhkatekijä.

Paras turvatakuumme on yhä poliittinen ja sotilaallinen suurvaltojen eturistiriitojen ulkopuolella oleminen ja se, että todistetaan kaikille uskottava halumme ja kykymme valvoa ja puolustaa aluettamme.

Eduskunnalla on ratkaisun avain – Nyt vasta lähestytään sitä vaihetta, että suomettuminen jää ehkä historian hämärään tai ei sittenkään

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut