Lukijalta | Ilotulitteiden myynnin pitää olla säännösteltyä

Tervehdin ilolla Osuuskauppa Hämeenmaan päätöstä olla myymättä ilotulitteita omissa kaupoissaan, vaikka antavat rakettimyynnin seuroille omissa tiloissaan. Kannatan lämpimästi sitä, että myyvät tahot säännöstelisivät omaa rakettimyyntiään.

Minä olen nähnyt varjopuolen, kuinka huonosti ja huolimattomasti ilotulitteita jotkut voivat käyttää. Nuorisojoukot ampuivat niitä kohti ikkunoita ainakin täällä Kärpäsen kaupunginosan suunnilla muutama vuosi takaperin.

Myös Lahden kaupungin rajoitukset rakettien ampumiselle ovat tervetullut asia. Tulitteiden varomaton käsittely voi jopa olla aiheuttaa yleisvaaran niin liikenteessä kuin tulipaloissa.

Palanut tulite voi jäädä suutariksi kytemään. Tulitteet pitää aina ampua avonaisessa maastossa ilman vaaran aiheuttamista.

Toivon, ettei tulevana uudenvuoden aattona Akuutti24:ää kuormiteta ilotulitteista syntyneillä vammoilla. Luulen, että terveydenhuoltohenkilöstöllä on iso työ koronanhoidon kanssa. Ja lopuksi toivoisin, että Lahden vastavalitut kaupunginvaltuutetut miettisivät, voisiko jatkossa kaupungin viralliset ilotulitukset vuoden vaihtuessa korvata vaikka ilmastoystävällisellä laser- sekä musiikkishowlla?

Kirjoittaja on lahtelainen aluevaaliehdokas (sd.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut